Waterlekkage aan achterbouw, lood inslijpen

BartElias

  • #1
Beste forumleden, ik volg nu al een tijdje jullie postings als buitenstaander om hier en daar wat ideeën op te doen maar nu stoot ik zelf op een probleem dat zich alsmaar blijft herhalen. Ik ben eigenaar van een klein gelijkvloers appartementje met een achterbouw. Nu heb ik reeds verschillende jaren problemen met waterinsijpeling bij hevige regenval aan de muur waaraan de achterbouw is gezet. Ik heb al 20 cm hoog roofing gebrand tegen die muur. Ik heb al eens geprobeerd om lood in te slijpen maar dat heb ik weer verwijderd bij het branden van de 20 cm hoge roofing omdat het probleem nog steeds blijft bestaan. Het is wel bijna een jaar droog gebleven maar bij de hevige regenval van laatst is water terug gekomen. Blijkbaar is het probleem al beter maar niet bestand tegen zware regenval.. Nu heb ik iets op het forum gelezen van lood in de muur zetten maar tot tegen de spouw.
Nu is mijn vraag of mijn probleem daarmee gaat opgelost worden en hoe ik dat moet doen? Ik kan toch moeilijk over de volledige breedte van mijn achterbouw het lood inwerken tot tegen de spouw? Hier staan nog 2 bovenliggende appartementen op. Als er iemand raad weet, gelieve iets te posten aub want ik weet mij helemaal geen raad mee en mijn pas behangen muur en geplaatst gyproc is al volledig aangetast door water en schimmel.
Groeten
Bart
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Maak eens een foto.
 

BartElias

  • #4
Ik ga zo snel mogelijk zien dat ik op mijn dak kan om foto's te nemen.
Ik heb er ook al eens aan gedacht om met de andere eigenaars te overleggen maar ik weet niet of dat hun verantwoordelijkheid is vermits het oorspronkelijk ontwerp van het appartement niet voorziet in de achterbouw welke er aangebouwd is.
 

BartElias

  • #5
En wat dat topic betreft, dat schetst eigenlijk heel goed mijn probleem. Het enige verschil is dat het bij mij om een plat dak gaat en dat het grenst aan het appartementsgebouw met nog 2 verdiepingen op in plaats van een dak zoals op dat andere topic.
 

R beelen

  • #6
Hallo BartElias

Het lood tot in de spouw plaatsen doe je door een rij stenen eruit te halen,lood plaatsen en de zaak weer terug metselen.
Meestal wordt het lood er echter inslepen ( ca 5cm diep )
Is sneller en in 99% van de gevallen voldoende
Als er erg veel water in je muur trekt kan het misschien ook raadzaam zijn om ( afhankelijk van de staat van je voegen ) opnieuw te voegen en vervolgens alles te impregneren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu