Waterleiding verleggen met persfittingen

Xr8

  • #21
De pershulzen aftapen. Het gebruik van deze materialen is overigens een kosten aspect. Koper is veel duurder, en is meestal een dag na montage in de ruwbouw al weer door derder verwijderd. Daarbij kun je met koper ook grote problemen krijgen bij onjuiste montage.

De problemen zijn dan even groot als bij kunststofbuis, voor beide geldt dat het zorgvuldig aangelegd moet worden. Problemen kunnen onstaan als de cementdekvloer te kort mag drogen, als er teveel vocht in de vloer zit hierdoor of door bv lekkages. Dan zal zeker in geval van aluminium hulzen deze oplossen in de cement. Heb hier de praktijkvoorbeelden al van gehad.

Voordeel van koper is dat de hulpstukken makkelijk te verkrijgen zijn voor iedereen. Bij kunststof is dit moeilijker, echter ook als installateur kom je nogal eens in de problemen doordat er vele merken maten en soorten zijn. Elk met zijn eigen specifieke gereedschappen.

Succes.
 

Mystudio

  • #22
Ik ga dit weekend alvast de sleuven door de vloer frezen. Laat de koppelingen wel lekker doen door een specialist.

Hoe veel afstand moet ik ongeveer aanhouden tussen de koud-en warmwaterleiding in de anhydrietvloer?
 

Xr8

  • #23
Houd ze zo ver mogelijk uit elkaar. Omdat de warm en koud waterleidingen na gebruik stil staan en snel zullen afkoelen is het overigens aan te raden beide zo ver mogelijk uit de buurt van eventuele verwarmingsleidingen te leggen. Als warm en koud dan dicht bijelkaar liggen maakt niet heel veel uit. Is er geen sprake van verwarming leg ze dan een centimeter 20 uitelkaar.

Zorg bij warmwaterleidingen indien mogelijk dat je de kortste weg naar de tappunten neemt. Zo heb je sneller warmwater en minder verlies.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu