Waterleiding diepte 30-35cm

Peterw

 • #1
Hallo klussers/deskundigen,
Ik ben bezig met de aanleg van een nieuwe waterleiding naar ons tuinhuis.
Het lukt me om de nieuwe leiding overal op de vereiste diepte van ca 60cm te leggen, maar op het punt waar de leiding de meterput in moet is de muur erg dik.
Op een diepte van 30-35 cm. is de dikte van de muur nog redelijk (30cm dik), maar wanneer ik lager ga kom ik een verdikking van de muur tegen, waardoor hij daar ongeveer 50cm dik is. Zo'n lange boor heb ik natuurlijk niet.
Volgens mijn loodgieter is dat niet zo erg en kan ik zo dicht bij de gevel gerust iets minder diep gaan. Vooral omdat de leiding goed geïsoleerd is (Henc alu isol/6 16x2).
Wat vinden jullie, is dat een goed advies?

Voor iedereen die de moeite neemt om te antwoorden, alvast bedankt.
Met vr. groet, Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  vaak is het zo dar als je oets dieper graaft zo onder de fundering door kunt de watermeter put in
   

  Peterw

  • #3
  Bedankt voor de reactie. Het is helaas zo dat het gat al geboord was en ook de leiding al geplaatst was, voordat ik het bericht plaatste.
  Maar omdat het me toch niet lekker zat wilde ik vooral weten of dit misschien toch later een probleem gaat opleveren. In dat geval zal ik alles toch weer open moeten maken.
  En, ja, ik weet dat ik beter een andere volgorde had kunnen aanhouden. :cry:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu