Waterleiding buiten verlengen naar balkon

BasRonin

 • #1
Hallo allemaal,

Ik woon in een drive in woning waarbij ik op de begane grond een tuin heb en op de 1e verdieping (de woonlaag van de woning) een balkon heb.

In de tuin, uit de tuinkamer op de begane grond, heb ik een 15mm koperen waterleiding gemaakt, die uit de buitenmuur komt en waarop na circa 30 cm buiten te lopen de buitenkraan gemonteerd is.

De waterleiding die naar deze kraan loopt kan ik binnen in de tuinkamer dicht draaien in koudere tijden tegen bevriezing.

Nu wil ik graag boven op het balkon ook een kraan hebben.

Net voor de buitenkraan, op de koperen leiding die ongeveer 30cm buiten loopt richting die kraan, wil ik een drie splitter 15mm zetten en een nieuwe koperen leiding via de buitenmuur naar boven laten lopen en zodoende op het balkon een extra kraantje installeren.
Deze leiding loopt dan circa 4-5 meter door de buitenlucht over de muur heen (dus niet in de muur, maar over de muur).

Nu is mijn vraag, kan dit veilig of heeft deze leiding dan door veel meer blootstelling aan buiten temperaturen meer kans op bevriezing.

Nogmaals, ik kan de gehele buitenleiding in de wintermaanden dichtdraaien, ook als die extra kraan erbij komt. Maar ik lees overal dat de waterleiding buiten zo kort mogelijk moet zijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Als u ervoor zorgt dat de beide leidingen afgesloten zijn en afgetapt in de winter kan dit prima, als u dit vergeet zal deze cker kapot vriezen
   

  BasRonin

  • #3
  Is het afsluiten van de waterleiding buiten dan voldoende of moet de leiding ook leeg gelopen worden in koude tijden? Want bij afsluiting blijft er natuurlijk water in staan.. edit: ik lees idd dat u zegt “afgesloten en afgetapt
   

  Marcn88

  • #4
  De leiding moet echt leeg kunnen lopen en ook leeg zijn zosnel er sprake is van vorst, hij moet dus daar afgesloten worden waar er geen kans is op bevriezing en alle leidingen waar kans is op bevriezing moeten dus ook geheel leeg kunnen lopen
   

  BasRonin

  • #5
  Dan weet ik genoeg :) thanks!!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu