Waterleiding afsluiten... hoe???

Cheeky

  • #1
Hallo allemaal,

Ik zit met mijn handen in het haar: ik heb namelijk een keukenkraan die defect is en die er dus af moet. Dit gaat wel lukken maar... ik krijg het niet voor elkaar om de waterleiding af te sluiten!!!

Situatieschets: ik woon in een flat en ik heb 2 watermeters. Eén in de keuken, één in de badkamer. Verder heb ik mengkranen (dus geen knop voor warm en koud).

Wanneer ik het stopkraantje in de keuken afsluit, stopt het koude water met lopen. Echter als ik de hendel van de keukenkraan naar "warm" draai, blijft het water maar lopen en lopen en lopen.

Ook heb ik geprobeerd om het stopkraantje in de badkamer om te draaien maar hier is het nóg vreemder: wat ik ook doe... warm en koud water blijft stromen.

Als laatste heb ik nog een boiler in huis, 80 liter... een Stiebel Eltron maar hier zie ik geen enkele mogelijkheid om iets af te sluiten of om te draaien.

Wie kan mij helpen :(

Alvast bedankt,
Cheeky.
 

Cheeky

  • #2
Om misverstanden te voorkomen: mijn probleem is géén grap :( Misschien dat mijn vraag anders doet vermoeden, maar ik ben dus absoluut geen professional op het gebied van water en dergelijke :( Sterker nog: ik heb dit nog nooit van mijn leven gedaan :oops:
 

Fiesiekus

  • #3
Als het goed is, heeft de boiler een inlaatcombinatie en kan je 'm daarmee afsluiten.

Plaats eens wat foto's van de watermeters en de onderkant boiler.
 

Cheeky

  • #4
Dank voor je reactie :cool: Wat betreft die inlaatcombinatie... ik zie niks aan de onderkant van de boiler. Er loopt een koud- en een warm waterleiding in en verder nog iets van elektra. Maar toch moet het mogelijk zijn, toch? En het zou ook veel handiger zijn!

Maar goed, ik heb het probleem helemaal zelf opgelost. Ik durf wel bijna niet te zeggen hoe simpel de oplossing eigenlijk was :oops:

Ten eerste: het koud water in de keuken wordt afgesloten met het stopkraantje in de keuken. Het warme water daarentegen wordt afgesloten middels het stopkraantje in de badkamer! Is dat trouwens normaal???

Anyway als het stopkraantje in de badkamer helemaal dicht is gedraaid, komt er ook geen water meer uit wat voor kraan in deze ruimte dan ook.

Wat was de oplossing nu? Het blijkt dat de stopkraan in de badkamer met behoorlijk wat kracht dichtgedraaid dient te worden :o terwijl mijn vader me er altijd voor heeft gewaarschuwd om kranen en dergelijke niet altijd muuuuuurvast te draaien :?

Weer wat geleerd dus!!! Maar wat betreft de inlaatcombinatie in de boiler... ik weet niet hoe ik hier foto's moet plaatsen :cry:

Nogmaals bedankt voor de reactie en een prettig weekend gewenst. Misschien dat ik morgen weer voor problemen kom te staan wanneer ik mijn splinternieuwe kraan ga monteren :wink:

Groetjes,
Cheeky.
 

Ronald42

  • #5
In principe zit er bij elke watermeter een afsluit kraan. Als beide dicht gezet zijn kan erop geen enkele manier meer water lopen. De boiler krijgt geen koud water dus komt er, als het goed is ook geen warm water meer uit.

Zit de boiler in uw keuken? Zo ja dan kan het zijn dat er gebruik is gemaakt van een overdruk mengkraan. Deze voert tijdens het opwarmen van de boiler het uitgezette water af. Deze kunt u zelf niet vervangen.
 

Cheeky

  • #6
Even een laatste update geven: ik heb de nieuwe keukenkraan inmiddels zonder enige problemen gemonteerd. Dank voor het meedenken in ieder geval... ik heb er veel van geleerd!

Groetjes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu