Waterdichte badkamer??

Spekkie24

  • #1
Beste klussers,

Ik heb enkele weken geleden mijn nieuwbouwhuis opgeleverd gekregen. Casco nog wel, want wij willen zelf zoveel mogelijk doen. Ik ben nu met de badkamer bezig.
De badkamer is opgeleverd zonder zandcement dekvloer. Wij hebben van de week alle leidingen verlegd. Dit is prima gegaan. De sleuven waarin de leidingen zijn gelegd hebben wij dichtgesmeerd met fix en finish.
Ik vraag mij nu echter af of dit wel het juiste produkt is geweest om de badkamer waterdicht te houden???
Wij gaan alle wanden en vloer betegelen. Ik heb overigens al begrepen dat ik voor het storten van de vloer kimband aan moet brengen.

Zijn er nog meer dingen waar ik aan moet denken om een waterdichte badkamer te krijgen? Moet ik nog voorstrijken, moet de voegen straks nog behandelen...etc.

Ik ben benieuwd naar de tips van jullie.

p.s. ik wil nog even vermelden dat ik muren die bestaan uit cellenbeton, gewoon beton ( aan de onderkant behandeld met B12 en een wand van die groene gipsblokken)
 

Yeki

  • #2
Kimband komt wat mij betreft pas na het storten van de vloer. (voor het tegelen dus). Alleen in de hoeken/naden/randen en om je waterleidingaansluitingen in de muur.
De pasta die je gebruikt voor je kimband moet je ook in je vochtige hoek/muren (douche/bad) strijken en goed laten drogen.
Gebruik een watervaste, flexibele poederlijm voor je vloertegels en een flexibele, watervaste pastalijm voor je muurtegels.
Idem dito voor je voegmiddel. Watervast!

Voorstrijken is aan te raden als je direct op je cellenbeton gaat tegelen.

Leidingen zou ik vast hebben gezet met Rotband, maar alleen omdat F&F tot maximaal 3 mm verwerkingsdikte gaat. Heeft geen effect op de waterdichtheid denk ik.
Je moet uiteraard beginnen met voorkomen van lekker. Goede koppelingen gebruiken, goed testen voordat je alles dichtsmeert.
Succes!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Yeki schreef:
een flexibele, watervaste pastalijm voor je muurtegels.
:shock: Waarom een pastalijm ?
 

Ralph

  • #4
Jah? Zit geen VV in, word niet op vreemde ondergronden getegeld, dus waarom flexi?
 

Spekkie24

  • #5
Bedankt voor je reaktie Yeki.

Dus de kimband komt op de gestorte vloer en verder in elke hoek. Moet het tot aan het plafond worden aangebracht?

Ik heb inderdaad een flexibele watervaste lijm gekocht. Dat werd me aangeraden door de tegelleverancier.

Wat bedoelde je precies met kimband op de waterleiding? Bedoelde je gewoon een paar stroken aan te brengen daar waar mijn leidingen in de muur zijn gelegd?

Aan de rest van je verhaal te lezen had niet al te veel over het hoofd gezien. Ik blijf echter open staan voor aanvullende tips.

Ralph wat bedoel je met VV???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Vloerverwarming.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu