Badkamer en douche waterdicht?

Omlbg

  • #1
Ik heb een badkamer op een houten vloer gemaakt. Zelf gesloopt tot op de balken en daarna weer opgebouwd. Nu heb ik een vraag m.b.t. waterdichtheid van mijn werk.

De opbouw van de vloer is als volgt:
  1. vloerbalken
  2. lewisplaten
  3. cementdekvloer (in de platen en dekvloer (dus tot op de balken) een gat van 50x20cm ivm sifon en leidingwerk dat door de loodgieter op het laatste moment nog moest worden gemaakt ivm plaatsen douchebak)
  4. in de hoeken bij de douchebak afdichtpasta met band (op de wanden bij de douchebak ook afdichtpasta)
  5. douchebak met een aantal dotten tegellijm vastgezet
  6. afgekit door een professionele kitter.
Ik dacht zo goed werk te hebben geleverd omdat ik de instructies van loodgieter en tegelzetter heb opgevolgd met die pasta, totdat een kennis me erop wees dat ik eigenlijk alles had moeten afdichten met pasta (de hele badkamervloer, niet alleen de hoeken en de wanden bij de douche). Als ik de instructies van het product dat ik heb gebruikt nu nogmaals lees, denk ik dat hij daar wel eens gelijk in kon hebben.

Specifiek lastig (behalve dat het een houten vloer is) is ook nog dat de douche boven het trappengat zit. Direct naast de douche is een stalen balk aangebracht die de muur van de douche draagt (niet de vloer). De andere muur is een buitenmuur.

Er zijn nu nog geen vochtproblemen, maar ik vraag me af
  1. of ik een serieus risico loop op vochtproblemen met deze opbouw
  2. hoe serieus die problemen dan zijn (begeven de vloerbalken of die stalen balk het plotseling, of zal dat wel meevallen?)
  3. of ik vochtproblemen nog op de een of andere manier kan voorkomen (natuurlijk liefst zonder breekwerk).
Ter verduidelijking een tekening van mijn situatie. Het langwerpige gat in de vloer zit aan de linkerkant van de douchebak (dus niet bij de stalen balk). Ernaast heb ik een plaatje opgenomen van waar ik de pasta heb aangebracht (de gehele paarse vlakken, maar op de vloer dus slechts 10 cm voor de hoek). In de hoeken heb ik tevens afdichtband geplakt (die hoorde bij de pasta).

douchebak.JPG
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je een douchebak hebt, hoeft de vloer niet waterdicht te zijn. Wel alle liggende en staande hoeken in het douchegedeelte.
Hopelijk de douchebak ook ondersteund met latten t egen de muur en dan ook goed in de kit gelegd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu