Badkamer wanden waterdicht

WLH1993

  • #1
Beste,

Ik ben mijn huis helemaal van boven naar beneden aan het verbouwen, alle kamers hebben nieuw elektra, internet, 20cm dikke voorzetwanden, en 16cm isolatie in het plafond. Ik ben nu bij de badkamer, ik heb een klein slaapkamertje van 2x2.20 opgeofferd om daar een badkamer van te maken. Nu is mijn vraag; hoe kan ik het beste de wanden van de douchecel maken en dan voornamelijk rond de douchebak zodat alles waterdicht is en waterdicht blijft.

Het idee is om een lage douchebak te plaatsen in de sparing die ik in de vloer heb gemaakt met het leidingwerk eronder. Ik heb tussen de dragende balken (8x25cm) om de 40cm balken geplaatst zodat er helemaal geen beweging in de vloer meer zit. Maar nu de wanden van de douchecel, is groengips met afdichtingspasta en als afwerking wandpanelen voldoende of kan ik beter groengips>cementboard>afdichtingspasta>wandpanelen. En zet ik dit allemaal op de douchebak of zet ik de douchebak tegen de wand aan?

Soms zie ik in filmpjes dat mensen alleen groengips doen en daar overheen tegelen maar kan me niet voorstellen dat dat waterdicht blijft.

Enkele foto's van hoe de badkamer er nu uitziet. Aankomende donderdag gaan we alle leidingen persen dus daarna kan ik alles dichtmaken.

Alle tips zijn welkom.

Mvg Willem

IMG_0558.jpg 828BC995-8822-4A74-BEA0-8BD9D8D94427.JPG IMG_2236.jpg IMG_2251.jpg
 

WLH1993

  • #2
De 3D animatie is alleen om aan te geven waar het meeste komt, het zijn vaste elementen in het programma. De douchebak in het programma was bijvoorbeeld 140x100 waarbij de douchekraan tegen de lange wand zit, wij doen echter een douchebak van 120x80 en de douchekraan tegen de korte wand zodat je meer ruimte hebt bij de wastafel.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
De ondergrond wordt altijd (achter de naden) voorzien van een kimpasta als deze van zichzelf niet waterdicht is.

Vergeet de dampremmende folie niet. Die moet rondom goed afgeplakt worden en doorlopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu