Waterdichte badkamer/douche vloer

Erik6048

  • #1
Ik heb op dit moment een badkuip in een badkamer met een verhoogde betonvloer, die op de balklaag ligt. dat vermoed ik tenminste, want de vloer ligt 15 cm boven het niveau van de plankenlaag van de belendende kamers en is betegeld. Van de overloop in de badkamer stappend moet ik dus omhoog stappen. Heel raar. In de badkamer staat ook een WC pot, met de afvoer naar onder. Dus die rioolpijp moet over de balklaag zijwaarst naar een staande rioolbuis gaan.
Maar ik wil liever een douche, zonder speciale douchebak, gewoon een vlakke waterdichte, netjes naar een putje aflopende vloer hebben. Das makkelijk onderhouden en je hebt alle ruimte van de badkamer om te douchen. Dus ik wil terug naar de originele planken vloer, geen stenen vloer meer. Maar die moet dan wel goed waterdicht gemaakt worden. Iets met rubber of zo.
Zijn er systemen om dit te realiseren? De WC pot kan ik waarschijnlijk wel realiseren met een aan de muur gemonteerde pot. Die dingen hebben hun afvoer ook niet naar beneden, maar naar achter, en die sluit dan meteen aan op de staande rioolpijp.
 

Tiho

  • #2
Heb je misschien een bouwtekening van het huis? Mijn vloer ligt ook zoiets hoger, maar dat is een broodjesvloer met daarop beton of zoiets. Origineel vanuit de bouw. De rest is wel houten vloer, zo vreemd is dat niet.

En als het wel zo is, zou ik de leiding in deze vloer werken. Houten vloer voor badkamer met doucheputje is niet de beste keus.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Het is mogelijk om zonder betonvloer de vloer waterdicht te krijgen, met iets van vinyl ofzo. Kan je wel beter laten doen. Geen idee of dit incl doucheput kan, of dat je dan een douchebak moet nemen.

Maar als er nu een betonvloer in ligt, is het een beetje vreemd alleen vanwege het hoogteverschil dit eruit te gaan slopen. Weet je wel hoeveel werk dit is?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
@IJkenhout
Graag ook even uitleggen dan, hoe dat gerealiseerd kan worden.
Anders heeft het geen nut om een bericht te plaatsen

Douchen zo op een houten vloer zal niet lukken.
Daar is de houten vloer niet stabiel genoeg voor.

Ook zul je moeten zorgen voor afschot naar het putje.
En dan zit je ook nog met de aan en afvoer leidingen die je kwijt moet in de vloer.

15 cm is wel veel, maar dat zal komen omdat de afvoer van de wc ook over de vloer loopt.
Je kunt een stuk lager gaan, maar dan moet je wel zwaluwstaartplaten gebruiken, met hierover een beton vloertje.
Hoe dat te realiseren is, is al meerdere keren hier beschreven op het forum.
Dus ga daar even naar zoeken met de zoekfunctie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu