Waterdebiet magneetventiel

Blueone

  • #1
Onlangs heb ik een waterontharder in mijn meterkast verplaatst. Als veiligheid heb ik op de hoofdleiding een magneetventiel geplaatst die de waterleiding dichtzet als de de stroom eraf gaat of als het water gedetecteerd worden, het gaat om dit magneetventiel:


Echter is door dit ventiel het waterdebiet gehalveerd, van 20liter/min naar 10liter/min, is dit normaal voor dit soort ventielen? Ik had eigenlijk al gekozen voor een indirectventiel omdat dan het debiet beter zou zijn. Zijn er wellicht betere opties om dit veilig te regelen met een afsluitklep die ook dicht gaat als de stroom eraf is?

De water ontharder staat namelijk in de meterkast en mocht en ergens een leiding of wat dan ook losschieten dan is de kans op kortsluiting groter, vandaar wil ik graag dat de waterleiding ook wordt afgesloten als de stroom er vanaf is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u een goede ontharder hebt geplaatst gaat die niet lekken, een ventiel is dan overbodig.
Kijk of er een KIWA keur op staat, dan is het geen probleem zonder ventiel.
 

Blueone

  • #3
Het is gewoon een goede ontharder, het gaat met name om de gemoedsrust aangezien een kennis ooit flink wat water over de vloer had door een kapotte afvoer tijdens het spoelen.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
5
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu