Waterafvoer vaatwasser geeft veel geluid

Gerritje1

 • #1
Hallo, mijn afvoer van de vaatwasser geeft ontzettend veel geluid bij het afvoeren van het water. Nu heb ik gelezen dan een beluchter of ontluchter kan helpen, alleen zowel een beluchter als een ontluchter worden benoemd en ik heb 1 van deze nodig. Weet iemand wat ik moet aanschaffen?

En deze moet dan ná de sifon geplaatst worden?

BVD!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
Plaats even een situatie foto van je afvoer waar vaatwasser op zit?
 

Gerritje1

 • #3
Bij deze

16909107705812737571266023769748.jpg
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #4
T stuk van de vaatwasser is 45 graden aangesloten dit is fout dient 90 graden te worden.
Pas dit aan en vervang de bocht tegen de muur voor een t stuk plaats hier een ontluchter welke zich hoger bevind als de afvoer van de vaatwasser.
 

Kaajee

 • #5
Niet om dit topic te kapen, maar puur uit nieuwsgierigheid, jij zegt, @De loodgieter , dat de vaatwasser met een 90 graden stuk moet worden aangesloten, maar op sifons met een ingebouwde afvoer voor een vaatwasser zit de "afvoer tuut' vrijwel altijd met 45 graden bevestigd. Waarom is die daar dan ook niet 90 graden?
 

ADDave

 • #6
@Kaajee omdat zo'n aansluiting van die sifons op overdruk werken door het pompen van de vaatwasser. Er komt geen lucht bij totdat het water in de sifon terecht komt. Dan maakt het dus niet uit wat voor bocht erop zit.

Ik dit geval is dat wel zo omdat het een open verbinding betreft. Door de 45 graden bocht kan er geen lucht door de leiding stromen en gaat hij als het ware lopen "slurpen"

Daarnaast is het zo dat een open verbinding nou eenmaal wat meer lawaai maakt. Daar doe je niet zoveel aan anders dan dus een sifon met vaatwasseraansluiting te plaatsen onder de wasbak.
 

Kaajee

 • #7
Okay helder, dank.
Maar dan zou TS ook geholpen kunnen zijn met zo'n soort "tuutje". Meteen gesloten, voor zowel geluid als overdruk.

Screenshot_20230802_113037_Chrome.jpg
 

Gerritje1

 • #8
Bedankt alvast voor de reacties. Ben wel benieuwd of zo'n vaatwasser aansluiting zoals Kaajee heeft toegevoegd iets kan zijn. Simpele en goedkope oplossing lijkt mij dan!
 

Kaajee

 • #9
Gewoon proberen toch? Kost slechts een paar euro (en anders weer ruilen ;) )
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #10
Kaajee waar denk je dat het geluid vandaan komt? Als er geen lucht gepakt kan worden word er dus onderdruk gecreëerd, wat resulteert in het leegtrekken van de sifon en je raad het al ook die van de wasbak.
Want die gaat klok klok klok doen.
dus dat aansluitstukje lost het probleem niet op.
 

Kaajee

 • #11
Oh ik dacht dat dit de oplossing kon zijn omdat jij eerst schreef dat er momenteel lucht bij de vaatwasser afvoer kon komen en dat dat niet goed is.

Mijn mijn tuutje zorg je ervoor dat er geen lucht meer bij kan komen, vandaar, sorry hoor
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu