Waterafstotend maken van houten kast

Keetfan

  • #1
Hallo,
Wij hebben zelf een houten kast gebouwd om een aquarium heen dat open is de aan de bovenkant. Om te voorkomen dat de kast gaat rotten ivm vocht vroeg ik me af waarmee ik de kast het beste kan behandelen:

Momenteel is hij twee keer in whitewash voor buiten gezet en heb ik er haarlak op gespoten, maar dat lijkt niet te helpen.

Iemand tips?
 

Geus

  • #2
Als medeaquariumliefhebber ga ik ervanuit dat het een tropisch aquarium betreft. Door de verwarming verdampt er relatief veel water. Waarom blijft het aquarium aan de bovenkant open? Misschien kan je toch een afdekking realiseren, waarop de damp kan condenseren en terug kan druppelen in het aquarium. Scheelt je al veel vochtverlies (en energie). Koken doe je toch ook met de deksel op de pan? ;)
Kan je geen foto's plaatsen? Dat maakt het een stuk duidelijker.
 

Keetfan

  • #3
Ha,
Nee het is een koudwater aquarium maar met een zuurstofpomp. We hebben een halve afdekking vanwege het pompje .
En dus inderdaad veel vocht en condensatie!
 

Millew

  • #4
Ik heb zelf wel eens een lichtkap voor een aquarium gemaakt van watervast verlijmd multiplex en massief eiken kantstroken. Die heb ik met drie lagen bootlak geschilderd.
Dat heeft het zeker vijftien jaar uitgehouden, maar op den duur kreeg ik op de naden toch wat vochtindringing. Had het, denk ik, om de 5-7 jaar moeten overschilderen, net als buitenschilderwerk.

PS: je zal de kap wel een week of wat van het aquarium af moeten houden, totdat de lak voldoende is uitgedampt. De oplosmiddelen etc. zijn, denk ik, niet zo gezond voor de vissen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu