Water op mof

Weijers

  • #1
Hallo,

Ben bezig met het aanlege van een toilet boven en het vernieuwen van het toilet beneden.
Nu heb ik een lekkage gehad op de afvoer pijp van boven naar beneden.
Vervelend maar waarschijnlijk niet goed gelijmd. Stuk er tussenuit gezaagd en met de moffen weer verbonden. Zeer veel aandacht aan de verlijming gegeven. Nu blijft er op het bovenste rand je van de mof water staan.....

Als ik het afdroog en ik trek daarna door dan komt er niet meteen water op te staan. Ik heb het gevoel er toch een kleine opening in de lijm verbinding zit, zodat het rest water dat langs de pijp komt in die opening naar boven wordt getrokken.

Heeft 1 van jullie dit principe wel eens gezien?? De beste oplossing is om het weer los te zagen en op nieuw te beginnen, maar misschien hebben jullie nog een andere oplossing??

alvast bedankt
 

Fiesiekus

  • #2
Denk dat er een heel klein beetje water van boven af langs de pijp stroomt en op de flensrand blijft staan.
 

Weijers

  • #3
Dacht ik ook eerst, maar dat is niet het geval. Blijft vaag
 

Xr8

  • #4
Het duurt vaak erg lang voordat een buis aan de binnenzijde echt droog is. Als er in de natte lijm water druipt dan is de verbinding zeker lek. Je zou het eens met een manchetverbinding kunnen proberen.

Of zorgen dat de pijp 100% droog is, de boel goed reinigen met pvc reiniger en daarna de boel verlijmen. Als je de buis en het hulpstuk goed schoonmaakt dan heb je een betere lijmverbinding dan wanneer je dit niet doet. Komt er echter water in zijn beide verbindingen niet goed te krijgen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu