Naden XPS platen waterdicht afwerken

DDJansen

  • #1
Ik wil een badkamer maken op een houten vloer. De vloer wil ik bedekken met xps platen. Nu vraag ik me af waarmee ik de naden waterdicht kan afwerken. Er schijnt tape te zijn daarvoor maar ik vraag me af of dat genoeg is. Ik zou verwachten dat de naden beplakt moeten worden met gaasband en dat er vervolgens een pasta overheen gaat maar ik kan er niets over vinden. Weet iemand hoe dat moet?

Naast de vloer wil ik ook de wand waar de douche komt met xps platen bedekken. Daar is het nog veel belangrijker dat het echt waterdicht is. Hoe kan ik dat het beste doen?

Gr,
Dennis
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kimband en afdichtpasta?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Jackd schreef:
Kimband en afdichtpasta?
XPS en die twee producten verdragen elkaar een jaar of ???

Wat komt er boven op de XPS?
 

DDJansen

  • #4
De bedoeling is dat ik op de xps platen ga tegelen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
DDJansen schreef:
De bedoeling is dat ik op de xps platen ga tegelen.
Geef een goede toelichting hoe je dat precies gaat doen. Ik loop al een paar jaar mee maar voor mij is dit volkomen nieuw. Of is er een compleet systeem ontwikkeld dus isolatie, lijm en voegmiddel.
 

DDJansen

  • #6
Sorry, ik was niet duidelijk genoeg. Ik bedoel xps platen met een cementgebonden laag aan beide kanten. Ik geloof dat ze hier niet zo blij zijn met het noemen van merknamen en daarom gebruikte ik deze vage benaming. Maar ik bedoel jackoboard, wago, lux elements of botament platen. Welke het wordt weet ik nog niet, dat hangt af van de beschikbaarheid en de prijs.

Ik heb op de site van een van de fabrikanten een lijst kunnen maken van de producten die ik nodig heb maar het lastige is dat er geen webshop lijkt te zijn die alles kan leveren. Dus ik moet zoeken naar een alternatief of ik moet meerdere bestellingen plaatsen. Ik ben hier op zoek naar een alternatief voor het afdichten van de naden.

Voor de vloer wil ik niet te moeilijk doen aangezien die niet continu nat zal zijn. Maar de wand in de douchecabine zal goed waterdicht gemaakt moeten worden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik kan geen antwoord uit mijn mouw schudden, dus ik pas. Wacht nog even op een ander.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
Elk merk heeft z'n eigen systeem, zoek maar op: merk + waterdicht afwerken (soms beter in het engels zoeken) en je krijgt video's en wat dan ook.
Komt allemaal op hetzelfde neer: Kimband en afdichtpasta.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

DDJansen

  • #9
Ik denk dat ik inderdaad gewoon met een kimband setje aan de slag ga.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu