Water loopt niet goed weg borrellen

Edgarv

  • #1
Ik woon nu ruim een jaar in mijn woning. het was een klus woning en zodoende zijn alle afvoeren en rioleringstelsel opnieuw aangelegd. Het afgelopen jaar heb ik 2 keer eerder meegemaakt dat het water in de douche boven niet snel genoeg doorliep. Vervolgens begon de afvoer van de nabij gelegen wasbak een tijdje te borrelen. Een enkele keer begon ook het toilet op de beneden verdieping te borrelen.
Deze problemen hielden meestal na een week op. Dan leek het net of de hele boel vacuüm werd gezogen en was het probleem weer voor enkele maanden opgelost. De afvoer van de douche is aangesloten op de direct naastgelegen afvoer van het boventoilet (110mm)

Het vermoeden was dat het met de ontluchting te maken heeft (deze is namelijk niet aanwezig). Het probleem heeft zich in het afgelopen jaar maar 2 keer (periode voor een week).

Deze week is het euvel weer opnieuw begonnen. In eerste instantie liep de douche niet goed door en begon het de wasbak weer te borrelen. Na een dag liep de douce gewoon weer normaal door, de wasbak bleef nog wel borrelen. In eerste instantie liep het boventoilet niet snel meer door, en ook het ondertoilet loopt nu niet snel meer door.
Ik heb even de sifon van de wasbak boven en uit de keuken losgedraaid, maar dat lijkt het probleem alleen maar erger gemaakt te hebben. Als ik nu een grote hoeveelheid water in de wasbak in de keuken zet en deze in een keer laat weglopen dan loopt de afvoer over. Hij kan zijn water niet snel genoeg kwijt lijkt het wel.
Als ik de wc beneden doortrek loopt deze helemaal vol en zakt dan gedurende de eerst volgende minuten. Uiteindelijk peilt het waterpeil totdat het zwanenhalsje bijna vrij komt te staan. Zo laag staat het normaal niet.
Ik begin dus nu te twijfelen aan een verstopping (redelijk snel na een jaar?)

Het water boven (toilet, douche, wasbak) loopt op dit moment normaal weg. Dus ik snap het even niet meer. Kan ik op een manier testen of het te maken heeft met de ontluchting of kan het alleen nog maar een verstopping zijn? Alvast bedankt voor de reactie!
Nu begint
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik vermoed ook een verstopping in kombinatie met evt een probleem in je liggende leiding, en evt aan sluiting nieuw en oud

om er snel achter te komen kan je onstoppings bedrijf laten komen en evt een camera in spectie laten uit voeren van je liggen de leiding tot het gemeente riool
 

Edgarv

  • #3
Bedankt voor je reactie.
Vanaf mijn woning is een compleet nieuwe rioleringsbuis aangelegd richting gemeente riolering. Oorspronkelijk werd er geloosd op de nabij gelegen sloot.

Op deze riolering is het huis van mijn buren aangesloten, ze komen beide uit op dezelfde put. Zij hebben geen enkel probleem. Dus ik vermoed dat het daar niet licht, maar mogelijk iets eerder.

Ik laat morgen in eerste instantie de loodgieter langskomen die het heeft aangelegd om hem een te laten kijken en beoordelen aan de hand van de klachten wat er mis is. Maar alle suggesties en ideeën zijn welkom!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Kijk onder de vloer als leiding tegen loopt, of dat er voor vulling is in de leiding.

verder is moeilijk wat te zeggen zonder een foto of iets anders
 

Edgarv

  • #5
Bedankt voor de reactie. Morgen komt de loodgieter langs, hij vermoed dat er een leiding verzakt is en dus het water daardoor wordt tegengehouden.
Ik hoop het maar, dan valt het allemaal mee...

Ik laat achteraf wel even weten wat de oorzaak was.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Oke bedankt succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu