Water loopt langzaam in gootsteen, komt in douche naar boven

Waldo Lydecker

  • #1
Hallo beste mensen op dit enige forum,

ik heb een probleem. Ik woon 3 hoog in een huurflat. Als ik het water in de gootsteen in de keuken laat weglopen (wat niet heel erg snel gaat moet ik toegeven), dan hoor ik een zwaar klokkend geluid en loopt het water aan de andere zijde van de muur omhoog vanuit m'n doucheputje (dat ook nooit lekker doorstroomt).

Ik had een paar maandjes terug al een keer in zowel de gootsteen als het doucheputje wat HG gedeponeerd en dat hielp tijdelijk.

Overigens een wastafel met gootsteen in diezelfde badkamer waar de douche is (dus niet keuken) loopt ook moeilijk door maar dan komt het water niet vanuit de doucheput omhoog.

Is hier iets aan te doen met zo'n verstoppingsveer, van die korrels, een plopper of moet ik meer denken aan semtex of toch maar een loodgieter?

In geval van het laatste, dat wordt vast niet vergoed door de woningbouwstichting en vast een aardig rekeningetje toch? Vandaar dat jullie mijn laatste hoop zijn!

Wie helpt me!?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een ontstoppingsbedrijf heeft zo'n verstopping meestal snel opgelost, dat is in elk beter dan korrels, dat is troep en kan bij verkeerd gebruik nog meer problemen veroorzaken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Lijkt een beginnende verstopping.
Soms heb je als huurder bij een woningbouw vereniging, ook recht op ontstoppen van riolering.
Dus ik zou eerst even bij de verhuurder informeren.
Dan kun je alsnog een ontstopping bedrijf laten komen.
Die hebben vaak in een uurtje het probleem vakkundig opgelost.

Zelf met een draaiveer aan de gang gaan, helpt meestal maar tijdelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu