Water komt omhoog bij gootsteen

Jklus44

 • #1
De badkamer is niet door ons gebouwd maar denk ik door de vorige bewoners. Deze bestaat uit een douche met douchebak, broyeur toilet en een gootsteen.

Laat ik eerst de begin situatie uitleggen.

1. De gootsteen op de badkamer liep bijna niet meer door. Deze hebben wij zelf proberen te ontstoppen met vloeibare ontstopper. Dit was geen succes. Ook heb ik deze nog geprobeerd te ontstoppen d.m.v een 3 meter lange ontstoppingsveer. Hierbij had ik de onderkant van de sifon van de gootsteen losgemaakt en daardoor de veer gedaan. Ik ben niet tot de verstopping gekomen omdat deze waarschijnlijk verder zit. Dit was dus ook geen succes.
2. Bij het doorspoelen van het broyeur toilet kwam bij de douchbak het water een beetje omhoog.

Wij hebben een ontstoppingsbedrijf aten komen. Deze kon het probleem echter niet verhelpen. Hij was bang, mocht hij een te grote veer gebruiken dat mogelijk de afvoer buizen beschadigd zouden raken met als gevolg een lek waar niet 123 bij is te komen.

Omdat er op het moment heel geen budget is om de complete badkamer te vernieuwen hebben wij als tijdelijke oplossing de gootsteen op de afvoer van het broyeur toilet aangesloten.
Dit is gedaan D.M.V een Y stuk. Nu is het probleem dat bij het doorspoelen van het toilet het water ook dichting de gootsteen gaat. Het komt letterlijk nog net niet omhoog via de gootsteen, al is het wel te zien als je in het putje kijkt. Mogelijk geeft de constructie van de afvoer van het toilet dusdanig veel weerstand dat het toch via het Y-stuk bij de gootsteen kan komen,

Dit heeft het gevolg dat wij ook de niet-zo-lekkere toilet afvoer lucht mogen ervaren.

Graag zou ik willen weten of hier nog iets aan te doen valt zonder dat de hele badkamer opengehaald moet worden.
Bijgevoegd ook foto's van de situatie.

Afvoer gootsteen.jpg bovenaanzicht.jpg overzicht.jpg zoom afvoer gootsteenwc.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zoals de constructie nu is kan het lucht niet weg wat ophoopt in rood, zodat afvoer van wastafel niet weg loopt.
  Het probleem bij ontstoppen van in de muur gebouwde afvoer dat dit bv 32mm is en 90 graden hier is moeilijk door te komen.
  Maar als uit de muur stank komt nu dan is toch de afvoer wel open.
  Anders gewoon andere ontstopping bedrijf laten komen die met dunnere veer wat kan doen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu