Water komt omhoog bij afvoer van wasmachine.

Timtimtim

  • #1
Hoi,


Ik heb sinds een paar dagen een probleem met de afvoer van de wasmachine,

Het lijkt er op dat deze problemen heeft met de capaciteit tijdens het afpompen.
Het water komt uit beide buizen terug omhoog ( zie foto) ( trechter zit er nu ff in op de foto omdat ik er soda en azijn in had gekieperd.) Dit loopt ook gewoon weg.

Ik kan met een riool/trekveer van 4 meter helemaal door de leidingen heen en dat gaat redelijk soepel op 1 bocht na. ( waar de leiding de grond in gaat op foto 2)
De wasmachine en droger staan in de bijkeuken en de leiding die gaat op foto 1 rechts onder door de muur op foto 2 duikt deze onder de koelkast de grond in.
Het zijn 40mm leidingen die ik kan zien. Ik vermoed dat was er onder de grond zit groter is maar kan dit niet zien.

Dit is sinds een kleine week een probleem, hiervoor ooit (2 jaar terug ongeveer)een keer een probleem gehad met kalk in de leiding. Toen liepen de vaatwasser en gootsteen ook niet door. Die hebben nu geen problemen.


Heeft het in zon geval zin om zon hoge drukreiniger rioolreiniger er op te zetten, of kan ik beter aan een ander soort oplossing denken. Vooal omdat het wel goed heeft gewerkt tot redelijk kort geleden.

20211214_093917.jpg 20211212_100613.jpg
 

liviu2004

  • #2
Zie ik goed? Dubbele sifon? Bedoel ik eentje recht eentje op zijn kop. Raar.
 

Klussen.

  • #4
Probeer er eens 10 liter water achter elkaar in te kieperen. Als die dan ook omhoog komt heb je gewoon een verstopping. Deze kan verder zitten dan 4 meter. Kijk via de kruipruimte waar de afvoer naar toe loopt. Ik zou wel oppassen met de hoge drukreiniger. Je weet niet in welke staat de verdere afvoerbuizen zich bevinden. Als je een buis kapot spuit heb je een groter probleem.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu