Water blijft staan in vaatwasser

AngeliqueY

  • #1
Mijn drie jaar oude vaatwasser van Indesit type 63A heeft het begeven. Nadat hij waarschijnlijk verstopt is geweest en heeft gelekt heeft hij kuren. Het water werd bij de verstopping bij de elektronica afgevoerd. (erg bijzonder).

Sinds de machine gedroogd is heeft laat hij na afloop van een programma een laag water staan. Bij activatie van nog een beurt pompt hij het water wel weg.
De slang is niet geknikt, hij is gereset, de afvoer is volgens mij vrij... wat kan het zijn?

Er heeft al een monteur "gekeken" die geeft aan dat door het vocht de programma's in de war kunnen zijn. Dit vindt ik erg raar, advies - nieuwe motor. Kosten bijna net zoveel als een nieuw apparaat. "kíjk" kosten 50 euro nog geen kwartier binnen geweest.

Wat denken jullie hiervan.. :?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Op dit forum worden geen uitspraken gedaan over het werk van een monteur aan huis en de eventuele prijsberekening daarvan.

Wij kunnen op geen enkele manier beoordelen wat de monteur ter plekke heeft geconstateerd, en hoe hij dat heeft uitgevoerd. Ook over de kwaliteit en uitvoering van de techniek van een vaatwasser doen we hier geen uitspraken.

Dit forum is bedoeld om te helpen met het zelf repareren van storingen aan witgoed. Bij een probleem als omschreven zou dat wat moeilijk kunnen worden, water over de elektronica is nooit goed! :(

Het advies van een nieuwe motor bij defecte elektronica komt misschien wat vreemd over, maar misschien zijn zowel motor als elektronica defect geraakt door het water?
De monteur heeft het gezien...
 

AngeliqueY

  • #3
Sorry gaat me wel echt om de oplossing van het probleem.
Hoop dat iemand een idee heeft wat het kan zijn...
Nu al van alles geprobeerd maar niets helpt...
 

Henny

  • #4
Bij dit type vaatwassers is na een lekkage op de bodemplaat,
(dus de plaat onder de kuip van de machine) de onderzijde
van de circulatiepomp nat geworden.

Vermoedelijk duidt de monteur hierop bij het maken van een prijsopgave.

Reinig de machine eerst eens volgens de soda methode.
(zie bericht bovenaan deze rubriek)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu