Vaatwasser Bosch SMV63N00: in de machine blijft water staan

Peter61

 • #1
Aan het einde van een vaatwasprogramma staat de kuip nog vol met water. Als eerste heb ik gecontroleerd of er iets in de pomp terecht is gekomen waardoor die geblokkeerd is geraakt. Dit bleek niet het geval. Vervolgens de slang van de pomp losgemaakt en gecontroleerd of deze verstopt is. Ook dit bleek niet het geval. Daarna een spoelprogramma van 15 minuten gedraaid. Aan het eind moet de machine afpompen. Ik hoor dan dat de pomp heel kort wordt aangestuurd en dan gelijk weer stopt. Dat herhaalt zich een paar keer en dan is de machine klaar (met de kuip weer vol). De pomp wordt dus een paar keer, maximaal 1,5 seconde geactiveerd en stopt dan weer gelijk.
Omdat het mogelijk aan de pomp ligt heb ik die nieuw besteld en ingebouwd. Maar ook de nieuwe pomp doet precies het zelfde en de kuip staat opnieuw vol aan het einde van een spoelprogramma.

Wie weet raad?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter61

  • #2
  Overigens geeft de machine geen foutcodes.
   

  Repair-man

  • #3
  Is het witte klepje waar de afvoerpomp zit in de kuip in de kuip goed vastgeklikt. Anders stopt hij met afpompen.
   

  Peter61

  • #4
  Om onduidelijke reden deed de machine het opeens weer. De machine daarna gereinigd met soda om zo veel mogelijk vet en vuil te verwijderen. Die methode wordt hier vaak gepromoot, maar het RVS van de kuip ziet er niet meer uit na zo’n soda beurt.
  Later nog een tweede reinigingsbeurt met HG onderhoudsmonteur gedaan.
  Er is nu weer een nieuw probleem opgetreden, en dat is dat tijdens de vaatwasbeurt een vreemd, moeilijk te omschrijven bromgeluid te horen is.
  Zie: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/bosch-vaatwasser-smv63n00-geeft-vreemd-brommend-geluid.109164/
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu