Water blijft op plat dak staan

Carsten888

  • #1
Ik heb een plat dak waar het water altijd op blijft staan. Het loopt niet goed af. Daardoor blijven bladeren en prut op het dak dat ik dan weer moet schoonmaken om verstoppingen te voorkomen. Ook denk ik dat er in de zomer veel meer muggen en zo zijn omdat die hun eitjes daarin het water leggen.

Hoe zorg ik dat er geen water op mijn dak blijft liggen? (zonder dat ik mijn platte dak helemaal moet verbouwen zodat ie wel afloopt).
 

Fiesiekus

  • #2
Voor de levensduur van het materiaal is het niet nadelig. De enige andere remedie bestaat uit het maken van een (extra) afvoer ter plekke van het laagste punt.
 

Chathanky

  • #3
Water op het dak is niet goed voor betumen dakbedekking, vervuiling en algvorming dragen bij aan het versnelt verouderen.

Blijft er deels water op staan dan kan onregelmatige krimp scheuren vormen in je dakbedekking.

De oplossing zal niet zo eenvoudig zijn, mischien dat een dakdekker een goede tip heeft of is de oplossing van Fiesiekus een idee.
 

Carsten888

  • #4
Een doorvoer op het laagste punt maken zal niet gaan, hoewel. Dan kk in debadkamer boven het bad uit. Dus gewoon een gaten boren, pijpje erdoor afkitten en klaar!
eh...nee dus, niet echt een optie;-)
 

Fiesiekus

  • #5
Dan zou ik het gewoon laten zoals het is en het 1x per jaar in een droger periode met een zachte bezem schoonvegen. 't Belangsrijkste is de mechanische belasting: zo min mogelijk op lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu