Waterschade gestucte wand voorkomen met daktrim?

Rodrique

  • #1
Goedemiddag, ik ben nieuw op dit forum en op zoek naar advies over hoe waterschade te voorkomen aan een gestucte scheidingswand tussen ons perceel en het perceel van de buren. Hopelijk willen jullie meedenken!

De vorige bewoners hebben de wand gestuct, maar nog niet geschilderd omdat er eerst een waterprobleem moest worden opgelost. Ik wil dit nu graag aanpakken.

Het waterprobleem is zichtbaar op bijgevoegde foto’s. Het stucwerk is nu al, een jaar naar aanbrengen, beschadigd.

Idee is om een daktrim in kraalvorm te plaatsen onder de bestaande, geschroefde afdekking. Zie bijgevoegd voorbeeld. Deze wil ik plaatsen en waterdicht maken met montagekit. Een van mijn zorgenpuntjes is nu dat de wand aan de bovenkant niet strak horizontaal lijkt te zijn (hoogteverschillen).

Hebben jullie tips hoe ik deze klus kan aanpakken en waar ik rekening mee moet houden? Of weten jullie misschien nog andere oplossingen?

benieuwd naar jullie inzichten! Alvast dank.
IMG_3096.jpeg
IMG_3098.jpeg IMG_3097.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je hebt iets nodig met een bredere overstek, zodat het water weggevoerd wordt van de gevel. Een trim met kraal gaat niet helpen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
"dakgoot" erop en het water naar een zijkant afvoeren? (dan bedoel ik dus van de volledige bovenkant een goot maken.)

Hebben de buren hetzelfde probleem, of zitten die aan de zonkant waardoor het daar mooier blijft?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die constructie is een dakje op een dak. Is er een kant waar het water van de zinkendeklijst mag lopen omdat de sporen van het water voor de omgeving niet echt zichtbaar zullen zijn.
Het minste is meer overstek maken in die lijst.
 

Rodrique

  • #5
Dank voor jullie reacties! Het water mag weglopen aan de kant van de buurman. Aan die zijde is er namelijk geen sprake van stucwerk. Daarnaast is er voldoende overstek aan de zijde van de buurman. Aan onze zijde is de overstek zeer beperkt en op meerdere plekken lek (zie de watervlekken op de foto's). Het dichtkitten van de lekken zou misschien ook nog wel een oplossing zijn, maar verdient niet de schoonheidsprijs.

In principe volstaat dus een oplossing die ervoor zorgt dat het water aan de andere zijde van de wand wegloopt, daarom het idee om een daktrim te plaatsen onder de zinken afdekking.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Zoek op "muurafdekker met vuilkeerrand". En hou rekening met de heersende windrichting: Zit jouw kant van de muur op het noord-oosten, dan zal het water alsnog over het randje geblazen worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu