Wat te doen met de CV aan-/afvoerleidingen op zolder

JONG31970

  • #1
Goedenavond allemaal,

Op onze zolder willen we de 3 radiatoren verwijderen en vervangen voor elektrische verwarmingen, zodat de kinderen meer controle hebben over de temperatuur (en ik deze via domotica kan aansturen om ze uit te zetten als er x tijd geen beweging meer is in de ruimte ;-)).

Echter, door het verwijderen van de radiatoren en de hinderlijke leidingen, heb ik straks zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het huis 2x 2 leidingen (aan en afvoer) die ik moet afsluiten.

Ik vraag me af of ik deze gewoon moet afdoppen (22 mm) of dat ik de aan en afvoer moet verbinden om het circuit in takt te houden? (met eventueel een automatische ontluchter daar boven op aangezien dit het hoogste punt van de installatie zal zijn).

Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet,
Alexander
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Elektrische radiatoren zijn de meest inefficiënte vorm van verwarmen. En mogen zelfs in renovatie niet meer toegepast worden volgens het Bouwbesluit.

Kun je niet beter "smart" radiatorknoppen plaatsen?
 
  • Like
Waarderingen: Mn22 en Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bijverwarming, bijvoorbeeld met een infrarood paneel is eventueel wel een optie. Maar meestal is het inderdaad goedkoper om dan maar even een deur beneden open te zetten zodat de ketel weer aanslaat.
Ook waterzijdig inregelen helpt om overal warmte te krijgen.

Als toch:
Heb je alle leidingen in beeld?
Ideaal dop je ze af op een T-stuk. (mogelijk een verdieping lager)
Niet doorverbinden. (in de meeste situaties)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu