Wat moet ik doen, knallende verwarming

Celinemds

  • #1
Beste,
Ik zit met een zeer groot probleem. Ik woon in een studentenhuis. Deze heeft meerdere radiatoren, echter knalt mijne enorm. Het is een geluid wat zo’n 12 uur lang blijft, waardoor ik niet kan slapen. In de avond wanneer de verwarming aan gaat in het huis begint het. Mijn verwarming heb ik al uitgezet, maar dit heeft niks opgelost. Ook is er ontlucht. Ook dit geen resultaat. Het tikken gaat de hele nacht door, echter is er soms een luide knal. Zo hard dat ik er wakker van word. Alsof iemand schiet tegen mijn muur. De buis trilt dan zelfs een beetje. Mijn verwarming heeft GEEN ontluchter. Ik wil graag weten hoe ik dit kan oplossen. Ben aan het denken om om deze reden te gaan verhuizen, hoewel ik daar wel op mijn plek zit.

Aub help mij!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat lijkt me iets voor de verhuurder.
Je kunt zelf proberen uit te vogelen waar de hardste geluiden vandaan komen.
Er zal een pijp strak in een steen of houten balk klem kunnen zitten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Thermostaatkranen zonder bypass, of verkeerd aangesloten kan ook behoorlijke knallen geven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook de hele nacht door?
 

Bert pit

  • #5
Probeer uit te zoeken wat de oorzaak is. Meestal zijn het leidingen die uitzetten doordat ze warm worden en ergens vast zitten. Bij mij thuis heb ik twee leidingen die elkaar kruisen en ook voor behoorlijk lawaai zorgden. Een stukje hard plastic ertussen en je hoort niets meer.

Is het een verkeerd aangesloten thermostaatknop, haal het thermostaatdeel dan los zodat de kraan volledig open staat. Wordt het daarna stil dan heb je de oorzaak te pakken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Wat voor beugels zijn gebruikt?

Bij onderstaande kan deze iets los gedraaid worden, zodat er bewegingsruimte ontstaat. Controleer ook de ruimtes naast je kamer.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu