Wat is dit voor plug, zonder punt?

LWM

  • #1
Ik wil schilderij ophangen in voorzetwand (gips?). Moet dus met holle wand plug. Deze heb ik van iemand gekregen, maar daar hoort toch een zelfborende punt aan te zitten? Zo te zien is er niets afgebroken. Moet deze er anders ingeschroefd worden? Er staat 22 op. En welke schroefdikte moeter er in (haakje op de foto is uit mijn schroevendoos) en hoeveel gewicht kan die plug hebben (haakje op de foto is uit mijn schroevendoos) en hoeveel gewicht kan die plug hebben?
plug.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Dat is een Fischer nylon gipsplaatplug.
Als je deze koopt dan zit er een speciaal boortje bij.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ze zijn er inderdaad ook met aangegoten boorpunt en worden ook wel wokkelpluggen genoemd.
Verder zijn ze er in het kunststof en in het metaal.
Kracht wat ze kunnen hebben is sterk afhankelijk van de stevigheid van de gipsplaat.
Kies bij het monteren wel een goed passende bit want deze kunststof uitvoeringen draai je snel stuk met een niet goed passende bit.
 

Willem16

  • #4
In tegenstelling tot eerdere reacties het volgende. Dit is GEEN hollewand plug of gipsplaatplug. Het is een plug/anker, op de markt gebracht omstreeks 1975 door UPAT. Wordt nu verkocht door Fischer. De plug is voor gebruik in cellenbeton zoals het vroegere Durox en het huidige Ytong. in deze plug zijn houtschroeven en schroeven met metrische draad te gebruiken. Plugmaten K4, K6, K8 en K10. Elke plug heeft de eigen boormaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu