Waste/sifon past niet op wastafel

BounceMeister

 • #1
Ik heb een wastafel gekocht van het merk met de naam van het leeuwachtige egyptische beeld.
Deze rechthoekige wastafel is van de serie 420 en heeft geen overloopbeveiliging. Er zit een simpele witte sifon bij, waarbij je de waste (het "putje") in de wastafel niet kan afsluiten maar altijd open staat.
Ik heb bij een bouwmarkt een chromen designsifon gekocht om het geheel wat op te leuken.

Nu past echter de nieuwe sifon niet in deze wastafel, omdat de ring met schroefdraad van de waste die bij de wastafel zit, dikker is dan de schroefdraad van de sifon. Bij de chromen sifon zelf zit geen waste.

Nu hebben we ook een nieuwe kraan, met daarbij ook een nieuwe waste, die wel afsluitbaar is. Die wilde ik dan maar gebruiken, maar de wastafel is te dun ter plaatste van het gat, omdat deze wastafel enkelwandig is, en niet dubbelwandig, zoals bij wastafels met overloopbeveiliging. Daarnaast lijkt het gat ook iets te groot, omdat de waste er nogal diep in valt.

Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen? Ik denk niet dat ik de chromen sifon terug kan brengen, omdat de verpakking opengesneden is. Daarnaast zou ik graag een chromen sifon hebben, in plaats van een wit plastic sifonnetje.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Onder het motto: "nee heb je, ja kan je krijgen" ga ik altijd terug naar de winkel.
  Tot nu toe geen problemen gehad met het teruggeven/ruilen ondanks dat de verpakking soms beschadigd is.

  Maar misschien weet iemand een oplossing dat het wel past.

  grtz
  Henk
   

  BounceMeister

  • #3
  M'n vriendin heeft inmiddels de bon gevonden, dus het is het proberen waard. :wink:

  Ik zie net ook dat de meegeleverde witte sifon niet gaat passen. De buis naar de muur toe loopt bij deze sifon recht naar achteren en de hoogte van de sifon tov de wastafel is niet verstelbaar. Ik moet echter 14 cm omlaag omdat daar pas de afvoer de muur in gaat. Dat is met deze sifon niet te realiseren, en gewoon niet mooi. Met de chromen sifon zou dat wel gaan lukken, als het maar zou passen... :roll:

  Ik zoek dus nog steeds naar een oplossing.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Als ik 't goed begrijp wil je de waste van de kraan gebruiken met een apart gekochte chr.-sifon; die passen wel aan elkaar maar dichten niet af omdat de wastafel te dun is?
  Wat is de diameter van de waste? Uit je opmerking: "de waste valt nogal diep" maak ik op dat er nog een rubbering op de bodem van de wastafel geplaatst kan worden? Scheelt misschien al 5 mm.

  Misschien kan je ook aan de onderzijde met een (of meer) rubberring(en) de dikte kunstmatig vergroten? Evt klodder vaseline en aandraaien?
   

  BounceMeister

  • #5
  Bedankt voor de antwoorden en het meedenken! :)

  De waste van de kraan bestaal uit een boven en onderkant, met rubber ringen ertussen, maar de wastafel is idd te dun. De bovenkant van de meegeleverde waste past ook niet op de onderkant van de waste van de kraan omdat die schroefdraad dus anders is.

  Ik heb nu bij een bouwmarkt een andere waste gevonden (die overigens erg duur was, maarja) die geschikt is voor "dunnere" wastafels, en ook nog eens dezelfde standaard schroefdraad heeft als de designsifon.

  Deze nieuwe waste is van het altijd-open type, dat komt ook goed uit. Hij is nog wel ietsjes te klein, waardoor hij ook dieper in het gat valt dan bedoeld, maar hij sluit denk ik nog wel net genoeg af. Dat zie ik dan pas als ik het ga gebruiken, (maar dat duurt nog even omdat de verhuizer schade heeft gemaakt die we nu via rechtsbijstand moeten verhalen...).

  Ik heb inmiddels ook bericht van Sfinx dat er voor deze wastafel idd geen andere sifon/waste beschikbaar is, alleen de meegeleverde, evt met een chromen kapje voor eroverheen...?

  In ieder geval iets om op te letten bij de volgende aankoop, dis soort dingen zijn niet allemaal "standaard".

  Ik laat tzt nog wel weten of het allemaal past en werkt.
   

  Fiesiekus

  • #6
  Ja, je verhaal pleit toch ook voor de lokale loodgieter, waar de dingen niet voorverpakt in de rekken staan, maar gewoon los in 't magazijn. Bij een lokale loodgieter hier heb ik eens een (overjarige) wastafel gekocht met (overjarige) kraan.

  Probleem was toen ook de waste die via handeltje achter de kraan gestuurd moest worden. De beste vakman heeft er lang gezocht in z'n magazijn en 't toen op de toonbank voorgedaan en gepast.

  In ieder geval succes ermee en we horen hoe het eruit komt te zien?
   

  Marsepein

  • #7
  Ik heb dezelfde wasbak. Bij dit type is het toch zo dat de waste zo gemaakt is dat je eigenlijk in de wasbak zelf een pijpje omhoog trekt? Daardoor blijft er water in de wasbak staan.

  En je kunt een chromen pijpje kopen bij een willekeurige bouwmarkt omdat dat in het zicht zit.

  Ook levert de leverancier van die wasbak een 'afschermkap' voor de sifon, zodat e.e.a. uit het zicht is.

  Deze kap is eventueel door een metaalhandel ook wel zelf te maken. Een plaatje rvs oid laten omzetten in de juiste straal, een stukje schuimband aan de binnenkant plakken en je schuift hem zo over de sifon.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu