Is deze kraan te vervangen door kraan ZONDER waste ?

Rob 040

 • #1
001 Kraan met waste.jpg

Beste allen,

Zie bovenstaande foto. Ik heb een wastafel met kraan met waste. De kraan is versleten en moet vervangen worden, maar ik wil geen waste meer bij de volgende kraan.
Een verkoper van shop XYZ zegt dat ik toch een kraan met waste moet kopen omdat anders ook het afvoerkanaaltje in de wastafel moet vervangen.
Omdat anders een afsluitdop die de waste vervangt (als je die al kan vinden, zegt hij) makkelijk in het afvoerkanaaltje verdwijnt, volgens hem. Het afvoerkanaaltje is nu inderdaad open zonder waste. Is deze kraan niet gewoon te vervangen door een kraan ZONDER waste maar MET normaal gebruiksgemak ?

Alvast dank voor reacties.

Groet, Rob (niet-handige klusser)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je kan een kraan zonder waste plaatsen.
  Om toch een stop in je wastafel te gebruiken moet de oude er uit en kan je bv een nemen met wastafel ketting of een push open.
  Je hebt ook kranen nog met inzinkbare ketting voor de wastafelplug.
  voorbeelden
   

  Willem52

  • #3
  Verwijder ook de waste constructie onder de wastafel. Je moet dan waarschijnlijk wel een compleet nieuwe wastafelafvoer met aansluitende overloop kopen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu