Wastafel aan losstaande douchewand plaatsen

Bertje1

 • #1
Hallo, wie kan er met een oplossing komen met mijn vraag?
Ik wil een losstaande douchewand plaatsen van cellenbetonblokken waar een wastafel(meubel) aan komt te hangen.Hoe kan ik de wand zo stevig maken dat de muur niet scheurt(omvalt) door het relatief zware gewicht van het meubel( zonder steunpootjes)?
Wie weet antwoord?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Helemaal losstaand of met veerankers aan een andere muur bevestigd ?
   

  Xr8

  • #3
  Kun je deze wand niet van houtenbalken maken met daarop 18mm multiplex en daaroverheen groen gips?

  Als je in deze wand goed achterhout verwerkt om de wastafel te monteren denk ik dat je de boel veel beter vast krijgt dan in cellenbeton. Vaak heb je door de geringe dikte niet het meeste houvast in dit soort wanden.

  De losstaande wand zit die boven of aan de zijkant ook vast? Als het in het niet staat dan is het waarschijnlijk niet stevig te krijgen. Zeker niet als er aan een kant een groot gewicht hangt.

  Succes.
   

  Bertje1

  • #4
  Nee de muur staat helemaal los , ook van het plafond. Is draadeind in de vloer door het cellenbeton heen geen optie?
   

  MickDive

  • #5
  Beste Bertje,

  Je kan de wand wel verstevigen d.m.v. stalen hulpconstructie welke je aan de vloer verankerd, zodat je een omgekeerde T constructie krijgt.
  De verbinding tussen de vloerstrip en wandstrip/profiel moet dan wel goed stijf verankerd/gelast zijn omdat deze anders alsnog bezwijkt onder het gewicht van het meubel!

  De stevigste oplossing blijft om de wand aan zowel vloer als plafond te verankeren, dit kunnen natuurlijk ook alleen de zijkanten zijn, zodat je het middelste gedeelte open kan houden!
   

  Xr8

  • #6
  Wand goed dik maken, je hebt kans dat het dan stevig genoeg word.

  Vooral als je er zware wastafels ed aan gaat bevestigen zal eea altijd kwetsbaar zijn. Je kunt er wel draadstangen doorheen doen, echter de wastafel zal als hefboom gaan werken aan de wand. Niet echt een aan te raden constructie lijkt mij.

  Misschien is er iemand met een oplossing?

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu