Aansluiten wastafel aan broyeur afvoer

Berendislos

 • #1
Ik heb voor een broyeurtoilet gekozen ivm de plaatsing op een zolder waar geen afvoermogelijkheden zijn voor een pijp van 110/125mm.
Er is op de zolder al een bestaande afvoer van 32mm (vroegere wastafelaansluiting, maar de wastafel is daar weggehaald. De afvoer heb ik wel gereinigd.
Nu wil ik een kleine badkamer maken met wc en een nieuwe wastafel op de zolder. Deze beide moeten op de bestaande afvoer geplaatst worden.
Ik heb gekozen voor een broyeur wc met ingebouwde pomp Link verwijderd, is niet nodig voor advies, mod.
Nu wil ik de afvoer van de wc aansluiten op de bestaande afvoer van 32mm, maar de nieuwe wastafel zal ook op deze afvoer moeten. Er zit verder niets op de bestaande afvoer. Die gaat naar de kruipruimte en zit op de grote afvoerpijp van het huis
Om te voorkomen dat de broyeur het vuil water richting de nieuwe wastafel pompt wil ik er een terugslagklep van 32mm in plaatsen, welke bedoelt is voor rioolafvoer. (geen geveerde terugslagklep die bij drukleidingen worden gebruik zoals bij beregeningsleidingen)
Onderstaand plaatje zal het hopelijk verduidelijken. Is mijn denkrichting correct of moet ik een andere terugslagklep gebruiken. of dien ik mijn configuratie te overdenken?

Brouer afvoer.PNG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  ik zag dit filmpje klik hier op
  deze kan je zien dat er een wastafel aansluiting in de wc zit dus daar kan ie op aan.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De afvoer van de wastafel zal via de broyeur moeten, als u de afvoer rechtstreeks op de afvoerleiding van de broyeur zet pompt de broyeur het water zo de wastafel in.
  Als u hier een keerklep tussenzet zal dit in het begin goed gaan maar een keerklep versmeerd met haar en zeepresten e.d waardoor deze niet meer goed afsluit met als gevolg poep water in de wastafel of zelfs erover heen
   

  Berendislos

  • #4
  Henk253 schreef:
  ik zag dit filmpje klik hier op
  deze kan je zien dat er een wastafel aansluiting in de wc zit dus daar kan ie op aan.
  Helaas is dit een Sani Broyeur. Ik heb er 1 van broyeur wereld. Ik zie idd op de pomp een rechtuitstekend pijpje die je eventueel kunt afzagen, maar nergens zit een rubber met een microschakelaar die door druk van de wastafel water aanvoer getriggerd kan worden. Ik durf niet zomaar de gok te nemen dat dit goed gaat. Daarbij gaat de broyeur pompen bij wastafel gebruik. Bij mij hoeft het water niet weggepompt te worden ivm hoogte. Ik heb voor een broyeur gekozen, omdat ik geen grote pijp kwijt kan.
  Ik heb het volgende besloten. Ik ga de wastafel niet zo dicht bij de wc op de afvoer zetten. maar laat de beide afvoeren tot aan de beganegrond gelijk lopen en daar zet ik ze met een y koppeling bij elkaar. Dat is 2x afvoer van een meter of 3. De wc pompt maximaal 3 liter weg per beurt. een pijp van zo'n 3 meter rnd 32= ruim drie liter. dit is dan dubbel uitgevoerd. Het water heeft geen kans om terug naar boven te lopen terug naar de wastafel, maar zal dan naar beneden stromen, naar de grote pijp. De afsluitklep ga ik op een locatie zetten, waar ik hem ook schoon kan maken. Ik zet hem er voor de zekerheid tussen. Dank voor uw bericht
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Anders gewoon even in contact met hun en en over leg met hun als dit zo kan zoals op filmpje.
  Zelfde zag ik ook op broyeur werel*
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu