Wasmachine wordt niet warm Zanussi Rubino

VanGeffen

  • #1
Betreft een:

Zanussi Rubin 12
Type : P6247706
Prodnr : 914798001/01

In topic Zanussi rubino 1200 wordt niet warm kwam ik hetzelfde probleem tegen dat ik heb alleen verwacht ik hier niet mee de oplossing helaas.

Wat ik gedaan heb is de weerstand van het verwarmingselement gemeten en deze was 30 Ohm. Toen vermoedde ik dat het de warmtesensor moest zijn oa nav bovenstaande topic.
Het punt is alleen dat wanneer ik deze sensor test op koud water deze rond de 22 kOhm geeft. Houd ik de sensor tegen warm water aan zie ik de weerstand geleidelijk afnemen tot iets van 6 kOhm. Dus de sensor lijkt eigenlijk ook prima te functioneren.
Draai ik de wasmachine in de warmste stand (95 graden, programma B) dan krijg ik nadat de trommel gevuld is met water geen spanning op de contactpunten van het verwarmingselement.
Kortom de wasmachine geeft geen spanning af op het verwarmingselement en aan de warmtesensor lijkt het niet te liggen.

Iemand een idee of een tip waar ik nu de oorzaak zou kunnen vinden?
Alvast bedankt voor de reactie s
 

VanGeffen

  • #2
Inmiddels ook maar de 'schijf' gecontroleerd waarmee de gewenste was temperatuur ingesteld kan worden. Ook dit onderdeel lijkt prima te functioneren.
Ik krijg steeds meer het idee dat de "selector-klok" (geen idee wat de juiste naam is) de oorzaker is. Deze 'klok' lijkt het verwarmingselement aan te sturen zodra er verwarmd moet worden en deze ook uit schakelen zodra het gewenste temperatuur bereikt is (tenminste dat zou het moeten doen). Behalve wat kabels zit er ook een rubber slangetje aan vast dat aan een sensor voor de waterhoogte lijkt te zitten.
Ik heb geen idee of dit een kostbaar onderdeel is en of het de moeite waard is het te vervangen.
Anderen die hier ervaring mee hebben? Alle ideeën en tips zijn van harte welkom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu