Wasmachine verplaatsen andere ruimte

Kroonsan

 • #1
Ik wil graag de wasmachine verplaatsen van de badkamer naar een kleinere ruimte, allemaal gelijkvloers. Deze ruimte is ongeveer 1.20 x 1.20, dit zou het washok moeten worden. In deze ruimte is geen stopcontact te vinden en ook geen waterafvoer. Tussen de badkamer en deze ruimte grenst een kast, waar zich de cv/ketel in bevindt. Mijn vraag is, hoe te werk gaan. Behoort deze klus tot een loodgieter, electrien en is dit makkelijk te verhelpen.

Hoor graag van u.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • System7

  • #2
  Ik gok het erop dat als je een paar installateurs benadert dat zij wel kunnen aangeven of ze al het werk zelf kunnen doen of dat ze sommige dingen aan een collega moeten uitbesteden. Het feit dat er cv in die kast zit betekent m.i. dat aan- en afvoer van water niet zo'n probleem gaat zijn als je deze aftakt vanuit de kast. Stroom moet ook niet zo'n groot probleem zijn.

  M.a.w. laat eens een paar installateurs komen en vraag ze om vrijblijvende offertes.
   

  Lichtpunt

  • #3
  Gaat een Rotterdammer advies vragen in Amsterdam?

  Serieus, het is moelijk om hier een antwoord op te geven.
  Electrisch- is het te doen om de wasmachinegroep te verleggen?
  Wateraansluiting lijkt me niet zo moeilijk omdat de cv ook een wateraansluiting heeft.
  Waterafvoer is deze te realiseren?
  U heeft geen techneut in de kennissenkring die hier in de praktijk een blik op kan werpen?
  daarna kunt u nog altijd een elektricien en een loodgieter inschakelen.
   

  Kroonsan

  • #4
  Haha..Techneuten zijn helaas schaars in mijn omgeving, ben daarom ook bang ze mij alles kunnen wijs maken. Vandaar toch graag even wat advies..;-)

  Kan ik checken of de wasmachine een eigen groep heeft in de meterkast. Zo ja, moet hij dan nog steeds verlegd worden? Of heeft dat er geen invloed op?

  Wordt het leidingwerk in de badkamer en kraan afgetapt en vanuit de cv-ketel aangelegd? Of worden de leidingen doorgetrokken vanaf de badkamer door de kast, waar de cv-ketel zich bevindt, zo naar het nieuwe washok.

  Tja vrouwen he.....wat een logica. Ik hoo het wel weer.
   

  Lichtpunt

  • #5
  Kroonsan schreef:
  Kan ik checken of de wasmachine een eigen groep heeft in de meterkast. Zo ja, moet hij dan nog steeds verlegd worden?
  Ja, schakelt u een voor en de groepen uit!
  Het is wel verplicht dat de aansluiting van de wasmachine zich in dezelfde ruimte bevindt als de machine.
   

  System7

  • #6
  @Lichtpunt: ik snap je punt m.b.t. Rotterdam en Amsterdam niet helemaal. Mij lijkt het niet zo gek om een installateur te laten komen en de wens voor te leggen. Kan hij/zij het allemaal zelf dan is dat mooi, anders zal er een collega uit het andere vakgebied worden opgetrommeld.

  Heb bij een vriendin meegemaakt dat bij de renovatie van haar keuken achtereenvolgens twee bouwvakkers, een elektricien en een afbouwer betrokken waren; de bouwvakkers om de oude keuken weg te halen en om de leidingen te frezen, een elektricien om de nieuwe leidingen te leggen en de afbouwer om de nieuwe keuken te plaatsen en aan te sluiten. Dit alles onder coördinatie van het bedrijf waar ze de keuken had gekocht.
   

  Kaajee

  • #7
  @System7: ik lees het meer als grapje......... :D

  TS komt uit Rotterdam (zie kantlijn) en @Lichtpunt komt uit Amsterdam. Zo vraagt iemand uit Rotterdam en krijgt advies van iemand uit Amsterdam. Dat is wat @Lichtpunt bedoeld, niet meer en niet minder......
   

  Lichtpunt

  • #8
  Kajee, jij bent top
   

  System7

  • #9
  Aah, een gevalletje Rottûhdam tegen Àmsterdàm, ik snapte 't al niet :D
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu