Wasmachine naar andere kamer verplaatsen

Robkuh84

 • #1
Hallo,

Ik heb enkele weken geleden een nieuwbouwappartement gekocht. Nu is het zo dat de oorspronkelijke aansluiting voor het wasmachine in de badkamer zit (aan een lange zijde). Nu wil ik graag een inloopdouche en een bad. hierdoor zou ik mijn wasmachine naar m'n 2de slaapkamer moeten verplaatsen. Deze zou dan op de 2de slaapkamer tegen een muur van de badkamer aankomen te staan waar ook de aansluiting van de wastafel zit. Nu vraagt het bouwbedrijf +/- € 450,- om een aaansluiting te plaatsen op de 2de slaapkamer voor de wasmachine.

Ik ben zelf niet echt handig en heb er weinig verstand van, maar het lijkt mij dat als er al een aansluiting zit voor de wasbak, dat € 450,- euro dan wel heel veel is om tegen die muur (aan de andere kant) een wasmachine aan te sluiten.

Kan iemand mij vertellen of dit ook zelf te maken is en of dit ook vrij makkelijk te doen is. Of dat dit toch wel door een "proffessional"gedaan moet worden"

Ik hoop dat jullie mij hier meer over kunnen vertellen

Gr. Rob
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat is vrij makkelijk zelf te doen.
   

  Robkuh84

  • #3
  Ron321 schreef:
  Dat is vrij makkelijk zelf te doen.
  Wat moet er dan allemaal gebeuren? Dit is namelijk de enige post waarover ik twijfel of ik het zelf moet doen of moet laten doen voor € 450,-
   

  Kaajee

  • #4
  Je moet eigenlijk 2 gaten in de muur boren;
  1 daarvan gebruik je voor de afvoer, neem hiervoor een 50mm buis (40mm mag evt. ook). Deze sluit je aan middels een y-stuk op de bestaande afvoer. Bij de wasmachine plaats je een staande buis met sifon. Bovenin plaats je de wasmachine afvoer-slang.

  De 2e is voor de water aanvoer; hiervoor gebruik je een (15mm) koperen buis, deze sluit je ook aan middels een t-stuk op de bestaande water aanvoer (middels knelkoppelingen). Bij de wasmachine plaats je een wasmachine kraan. Hierop sluit je de wateraanvoer slang van he wasmachine.

  Als je dit allemaal niet zit zitten, moet je het laten doen. Mocht je het te duur lijken: vraag eens offertes aan bij andere bedrijven, dan kun je vergelijken..........
   

  Lichtpunt

  • #5
  @Kajee!
  En waar gaat nu de stekkert in?
   

  Robkuh84

  • #6
  Lichtpunt schreef:
  @Kajee!
  En waar gaat nu de stekkert in?
  Op de 2de slaapkamer zitten ook stopcontacten, dus de bedoeling was om die te gebruiken. of gaat dat niet?
   

  Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Normaal gesproken heeft de wasmachine een aparte groep dus die zal je ook moeten verplaatsen.
   

  Tiho

  • #8
  Een geaard stopcontact wel te verstaan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu