Wasmachine Siemens WM16S430FG deur geblokkeerd

Chesini

  • #1
De deur van onze wasmachine Siemens WM16S430FG is geblokkeerd.
Er is geen foutboodschap op het display. De noodontgrendeling werkt niet.
Kan het dat er een mechanisch defect is in de deurgrendel ? Heeft iemand een idee hoe dat deze te bereiken en te demonteren is ? Vanaf de buitenkant is er geen enkele schroef zichtbaar en op het 1ste zicht is er geen demontagemogelijkheid. Bestaan er montagetekeningen ?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Zet de machine eens aan en uit met de keuze schakelaar, meestal hoort u tijdens het schakelen hier tussen, wel even geduld hbben, een klik en kan de deur open.
 

Chesini

  • #3
Hebben we al verscheidene keren geprobeerd - bij het aanzetten is er een droge klik van de vergrendeling die aanslaat, bij het uitschakelen is er normaal een wachttijd van 5 min. Zoals gezegd, dit helpt allemaal niet. De diagnose van buitenaf gezien is dat er binnen in de handgreep een mechanisch defect is. Het is alleen een raadsel hoe men deze binnenmechaniek kan bereiken. Van buitenaf geen enkele vijs of moer, en van binnenaf gezien - na het even verwijderen van het deksel - is er ook geen triviale toegang of bediening. Leuke machine.
 

DSR9500

  • #4
Zoeits ook gehad bij m'n WM16S740NL

oorzaak was de asje waar de deurvergrendeling mee in de deur zat.
Die heeft niet eens een borgring oid aan de bovenkant.

Toen gelukkig nog in garantie periode.
Monteur kon er niet bij komen.

Uiteindelijk de bovenkant/plaat eraf gehaald en zo met de arm erin bij de deurvergrendeling gekomen.
Met een dikke schroevendraaier erbij van de buitenkant en los kwam de boel
 

Co de Witgoedman

  • #5
Indien garantieperiode: bel de fabriek of leverancier.
Bij zelf demonteren verliest u iedere vorm van garantie.
Monteurs weten hoe erbij te komen, daar zijn we voor geschoold.
In principe is dit in mijn ogen een heel goed apparaat.........
 

Chesini

  • #6
De machine is amper 27 maanden oud en de deur zit muurvast. Het kan wel een goed apparaat zijn, het heeft alvast een behoorlijk zwakke plek. Hopelijk weet de fabricant hoe dit te deblokkeren.
 

Chesini

  • #7
Diagnose: de technicus heeft de deur opengebroken. Het minuscuul plastic grendeltje dat in de deur zit, had het begeven. Dit lijkt mij een designfout, in de autobranche betekent dit alles binnenroepen en aanpassen. In de witgoedsector draait de klant er echter voor op.

Mbt designfout: het grendeltje is in plastic en amper 5 mm dik en hoog, dit is ondergedimensioneerd om het gewicht en de krachten van de deur en de deurgrendel op te vangen; bovendien is het een combinatie van een stalen grendelhaak die ingrijpt op een plastic grendeltje, dat komt nooit goed. Je kan het vooraf voorspellen: als eigenaar van een WM16S430FG heb je een grote kans dat je op een dag niet meer aan je was raakt en de enige oplossing erin bestaat de machine te kraken. We hebben al veel meegemaakt, maar dit zit in de TOP10 allertijden.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Als servicetechnicus ben ik het geheel met u oneens.
Ik heb veel van dit model verkocht en nog nooit dergelijk onderdeel hoeven vervangen.
Mocht ik dit wel tegen gekomen zijn na 27 maanden zou ik dit zelf als service vervangen hebben.
Het product wat u gekocht heeft is een prima apparaat.
Het apparaat vergelijken met iets in de autobranche, prima, uitgaande van 250 wasbeurten per jaar en 2 uur per programma is 1160 uur.
Een auto zou dan bij 40km/uur gem ongeveer 46400 km gereden hebben.
U maakt mij niet wijs dat er dan NIETS vervangen zou zijn in die tijd.
 

Chesini

  • #9
Beste,
Dit zijn de feiten, of u het er al dan niet mee eens bent, maakt niet zoveel uit, het is gebeurd. Als het een eenmalig geval is, zoals u stelt, zoveel te beter. Dat slijtagegevoelige onderdelen vervangen dienen te worden, akkoord, maar structuurcomponenten, dat is niet normaal. Enfin, de machine draait weer.
 

Wilfredh

  • #10
Wij hadden vandaag met onze WM16S442NL hetzelfde probleem: de automatische vergrendeling gaat er hoorbaar af maar toch gaat de deur niet open. Na veel gepruts een manier gevonden om de deur open te krijgen zonder de boel te slopen: door met een stevig dun voorwerp op ong. 10 cm boven de onderkant van het handvat in de sleuf op een metalen strip te duwen kun je de vergrendeling die normaal via de handgreep los gaat los 'duwen'. We kunnen zo in ieder geval weer wassen, nu nog even kijken of dit te repareren valt. Zo niet dan wordt het een nieuwe deur ben ik bang...

Wie weet is iemand met bovenstaande geholpen.
 

Mathieu1

  • #11
Hier heb ik een foto:

touwtje volgens de rode lijn en dan trekken
misschien had het dan gelukt ;)
 

Bb_dx

  • #12
+1 voor de comment van Chesini.

Het is inderdaad een heel zwak plastiekje dat de deur moet ontgrendelen door een zware metalen lock te verschuiven.
Ik denk dat er een kinderslot of een soort deurvergendeling op de machine zit. Wanneer je dit niet weet en dus te hard gaat proberen de deur open te krijgen forceer je die hendel zeer snel.

Ik heb met deze wasmachine en dit probleem gewoon met een schoevendraaier achter het handvat van de deur te duwen hem open gekregen. dit zal dan ook enkel lukken wanneer het handvat al gebroken is. Eenmaal je zover bent kan je het handvat verwijderen als je de deur losschroeft aan de binnenkant.

Nu zie je meteen het slot en wat er mis is met het handvat.
Voorlopig kan je de machine zo dus gebruiken (een wasmachine zonder handvat wast even goed)

Een nieuw handvat heb je op ebay voor 20 euries.

 

HandyJohn

  • #13
Bij mij was het ook hetzelfde lipje dat afgebroken was. ik heb een nieuw stukje plastic op maat gemaakt en daar 2 kleine parkers in gezet werkt weer keurig en is sterker dan voorheen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu