Roestplek in deuropening Siemens iQ 700 wasmachine

BertPleizier

 • #1
Beste allemaal,

Ik heb sinds een tijdje een roestplakje onder in de deuropening van mijn SIemens iQ 700 wasmachine (E-nr WM14S36SNL/23 FD 9301 200012). Zie hiervoor de foto.

Weet iemand waar dit vandaan zou kunnen komen? Ik kan niet echt ontdekken dat het daar nat wordt (door bijvoorbeeld een lekkage van het deurrubber).

974E7865-700C-4C4B-B298-8BA9AF9707AC.jpeg 3E7B523F-F24C-4F0C-BFAD-4DC1299AEDF6.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Heb je de deur van de wasmachine na gebruik altijd direct weer dichtgedaan of (zoals mijn vrouw altijd doet) hem steeds na afloop van het wassen op een kier laten staan?

  Het lijkt er namelijk op dat er op die plek steeds een laagje water is blijven hangen. Daarbij is er misschien een keer een beschadiging van de lak opgetreden, bijv. doordat er een ritssluiting van een vest langs geraspt is. Het zou ook kunnen zijn dat de deur wat is weggezakt, waardoor deze steeds langs de opening schraapt. Dan is het in 8 jaren gebruik best mogelijk dat er roest ontstaat.

  In elk geval kijken of dat laatste niet het geval is en dan de plek volledig ontroesten, bijv. met een roterend staalborsteltje in een mini-boormachine. En dan behandelen met een rioestwerende primer, dan wit schilderen. Eventueel, indien de roest al ver gevreten is, het onstane gat vullen met staalplamuur oid.
   

  Lampje45

  • #3
  Net wat Kees ook al opmerkte, ik zie allemaal krassporen in dezelfde richting naar achteren. Dat kan niet anders als van een slecht afgehangen deur zijn.
  Maak de schroeven van het scharnier een beetje los, til de deur een beetje en zet hem weer vast. En daarna Kees zijn schilderadvies maar volgen.
   

  BertPleizier

  • #4
  Het deurtje sleepte inderdaad heel lichtjes over de lak doordat het bovenste schroefje van het scharnier niet helemaal (meer) vast zat.

  De roest weggeborsteld met een messing draadborsteltje op de boormachine en daarna nog met de hand licht nageschuurd. Er zit nu een likje Sigma Multiprimer (corosiewerende) op. Morgen licht opschuren en met een witte hoogglans spuitlak afwerken.

  Als zeg ik het zelf: het ziet er nu al netjes uit.

  PS: gelukkig is afgelopen zomer de gehele buitenboel geschilderd en nu ben ik nog met wat kleine dingetjes binnen bezig, dus alle verfspullen zijn (nog) aanwezig.


  AA3A4E3A-1A95-45C0-B314-FAB3E07B9958.jpeg
   

  Lampje45

  • #5
  Ja en als je er een beetje op leunt wordt het nog erger. :wink:
   

  BertPleizier

  • #6
  Ik zal het doorgeven aan moeders de vrouw :lol:
   

  Lampje45

  • #7
  Nog niet geemancipeerd? :lol:
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu