Wasmachine op balkon

Stephvb

  • #21
Ik heb een brief naar de woningbouw gestuurd, helaas vandaag een brief terug gehad dat ze mijn brief voor 22 december hopen te kunnen beantwoorden. Dus dat duurt nog wel even.. Ondertussen zit de kamer waar de droger nu staat vol met schimmel ( op het plafond, de muren en zelfs mn rolgordijn. Dus er moet echt snel een oplossing komen :-|
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #22
Eerste oplossing is veel ventileren, vooral tijdens het draaien van de droogtrommel.
Bij voldoende ventilatie ontstaat er niet zomaar schimmel.
 

Stephvb

  • #23
Dat snap ik Jan, maar dit is niet iets van de laatste tijd. Dit is al maanden zo en het wordt alleen maar erger. Dus ik weet inmiddels wel dat ik goed moet ventileren :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Is het niet beter de droger op het balkon te zetten ?
Als dat mogelijk is natuurlijk.
 

Swblom

  • #25
Wat voor type droger is het? Hoe heb je de dampafvoer geregeld? Zoals gezegd, het door jou omschreven schimmelprobleem zou niet zo maar op moeten treden.
 

Stephvb

  • #26
Ja beetje onduidelijk van mij, maar als ik idd de droger op balkon zet, doe ik dat samen met de wasmachine.

Er zijn meerdere onderzoeken geweest hier omdat het eerst ook continu in het andere kamertje zat. ( waar alleen een bed staat) dus in de eerste instantie dachten we totaal niet aan de droger. Nu na maanden is het eindelijk weg uit het kamertje met bed, maar met de droger wordt het alleen maar erger. We mochten de droger niet naar de douche verplaatsen omdat daar geen aansluitingen zitten en het gevaarlijk zou zijn ivm met de vocht, volgende de woningbouw. Er is een paar keer een opzichter geweest en die gaf ons wat tips. Inderdaad met het luchten en een lage verwarming. Maar na al die maanden hebben we al verschillende dingen geprobeerd, maar het blijft toch alleen maar erger worden. Het is trouwens een droger zonder afvoer, met een bak ingebouwd die het water opvangt.
 

Jvsteenb

  • #27
Is er in de ruimte die je nu gebruikt voor de droger ook een afvoeraansluiting? ( voor water, niet voor lucht )
Als je er ook je wasmachine hebt staan zal dat wel moeten.

Veel condensdrogers kunnen het water nl. ook i.p.v. in de opvangbak in een afvoerslang pompen, en dat zou behoorlijk kunnen schelen.

Het lijkt me trouwens steeds minder waarschijnlijk dat dit het enige probleem zou zijn.... maar wie weet.

vr. gr.

Job
 

Stephvb

  • #28
Nee die is er niet. De droger staat nu zeg maar gewoon in een tweede slaapkamertje. De wasmachine in de badkamer. Ik ben sowieso wel benieuwd wat de woningbouw er van gaat zeggen, tenminste van mn idee het allemaal buiten te zetten.
 

Jvsteenb

  • #29
Geen afvoer.... dat is jammer.
Toch zou een condensdroger in een redelijk geventileerde ruimte wel moeten kunnen, lijkt me.

Is de condensor wel goed schoon ?


vr. gr.

Job
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu