Trilling wasmachine verhelpen door plaatsen stalen balken?

Remco1973

  • #1
Hallo medeklussers,

Even een vraagje voor m'n zwager: Hij heeft de wasmachine naar zolder verplaatst, deze stond eerst in de badkamer op een zwaluwstaart vloer. Nu de machine op zolder staat schud en trilt het ding zo erg dat het hele huis meetrilt. Het is een houten verdiepingsvloer, houten balken en houten vloerplanken.

Om dit te verhelpen denken we eraan om twee stalen balken tussen de houten balken te leggen, van buitenmuur naar scheidingsmuur, en deze los te houden van de houten constructie. Vervolgens een betonnen bak oid direct op de stalen balken en daar de wasmachine op.

Kan iemand mij vertellen of dit gaat werken, en wat voor stalen balken moeten we dan gebruiken? De overspanning van muur tot muur is ong 245cm. Veel meer gewicht dan de machine zelf hoeft het niet te houden.

Graag advies!
 

Grunt

  • #2
Ik had ooit precies hetzelfde probleem, het was net een aardbeving met centrifugeren (huis uit 1935). Ik heb de houten vloer losgehaald, en de tussenruimte tussen de balken vol ge-purd. Daarna twee op maat gemaakt extra dikke multiplex platen op de balken geschroefd, en hierop de wasmachine geplaatst.

Hierna was het over.

p.s. die speciale rubber onderzet voetjes kun je vergeten, dat heeft geen enkel effect, ik heb alles gebrobeerd toen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu