Wasmachine op balkon

Stephvb

  • #1
Ik wil graag mijn wasmachine op balkon zetten. Ik zal even goed omschrijven hoe het er uit ziet:

Mijn balkon is voor de helft afgesloten met een stenen muur, tegenover die stenen muur zit mijn badkamerraam/muur met daarin al een gat naar de badkamer, voor naar de afvoer. Ik woon bovenaan dus van boven en de zijkanten is het ook helemaal afgesloten. Dus er is zeg maar, maar een klein deel van het balkon open. Hoop dat het zo een beetje duidelijk is haha

-- ------------ │
open dicht : │
---deur--------
badkamer :arrow:

Maar nu mijn vraag; Het lijkt me dat ivm bevriezing ik de wasmachine niet zomaar zo neer kan zetten. Maar wat moet ik allemaal doen zodat het wel goed gaat? Zou ik mijn balkon halverwege af moeten sluiten met een deur? Of een andere makkelijkere oplossing? Ik heb geen idee..
 

Tiho

  • #2
Vraag me af of je je balkon wel zomaar dicht mag maken, maar maak eens een foto als je wilt.
 

Stephvb

  • #3
Zal ik straks even doen als t lukt. Maar ik ken namelijk iemand en die woont hier om de hoek, (zelfde huis en woningbouwvereneging) En die had al een deur zitten voordat ze het huis in ging. Dus ik neem aan dat het wel mag, maar vraag me af of er geen simpelere oplossing voor is.

Ik zal nu wel even gelijk een foto maken en zo plaatsen.
 

Stephvb

  • #4
Let niet op de gigantische troep die er nu nog staat :lol:




 

Tiho

  • #5
Neem aan dat de bezem bij het gat staat?

Beste is toch hier een deur te maken denk ik om de vorst buiten te houden. Vocht en grote temp. schommelingen lijken me ook niet het beste voor zo,n apparaat.
 

Stephvb

  • #6
Ja tenminste de overgang van muur naar het open stukje balkon, als je dat bedoelt :P

Maar als ik een deur oid maak is het dan wel goed genoeg afgesloten of moet er nog meer gebeuren?
 

Freestyleklusser

  • #7
Door een beetje nachtvorst zal de machine heus niet bevriezen. Daarvoor is mijns inziens toch een dag of 2-3 ook overdag een flinke vorst nodig. Woon je dicht bij de kust en ligt het balkon op het zuiden dan is het risico toch kleiner dan wanneer ver landinwaarts woont en een balkon op het noorden hebt. Als het echt een keer flink lang gaat vriezen vul je hem met warm water en gooit er een deken overheen.
Vochtig staat de machine in elk geval niet (ik neem aan dat het balkon van boven een dak heeft). Wat op de wat langere termijn niet voordelig is voor de machine zijn de temperatuurschommelingen. Dat kan de levensduur wel aardig bekorten.
 

Stephvb

  • #8
En als ik er voor de zekerheid bijv een kastje omheen bouw. Dat is minder gedoe dan een hele deur inbouwen. Maar als ik dat nou wil isoleren oid. wat zou ik dan moeten doen? Want dan heb ik aan een paar planken niet genoeg.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Als het echt een keer flink lang gaat vriezen vul je hem met warm water en gooit er een deken overheen.
En hoe lang denk je dan, dat het water warm blijft als het flink vriest. :?:
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #10
Warm water bevriest juist sneller als koud water.
 

Tiho

  • #11
Isolatie heeft eveneens geen zin als er niet verwarmt wordt
 

Jvsteenb

  • #12
Ron321 schreef:
Warm water bevriest juist sneller als koud water.
In een afgesloten ruimte speelt dit niet.
Evengoed lijkt een wasmachine buiten me geen erg goed idee.

vr. gr.

Job
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #13
Ik zou de ruimte waar de wasmachine gaat staan hoe dan ook vorstvrij maken.

Voor zover ik weet (heb ook even in de garantievoorwaarden van onze machine gekeken) moet een wasmachine in een vorstvrije ruimte staan/gebruikt worden om garantie te krijgen.
Dat is uiteraard niet zomaar dat men dit zegt

Voor een paar nachtvorstjes ben ik niet bank, maar de mogelijkheid bestaat gewoon dat het eens een of meer weken stevig gaat vriezen, dan heb je problemen.

Maar vraag eerst aan de eigenaar van de woning of je een deur mag plaatsen
 

Tiho

  • #14
Job schreef:In een afgesloten ruimte speelt dit niet.


weleens warm water in de vriezer gezet job?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Wat is dat voor een rare vergelijking ?
En wat heeft dit met de vraag van TS te maken ?
 

Freestyleklusser

  • #16

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #17

Jvsteenb

  • #18
Tiho schreef:
Weleens warm water in de vriezer gezet job?
OK, scherp opgemerkt. Maar dat is een ruimte die weliwaar afgesloten is, maar bovendien al zeer koud, en waar actief warmte aan wordt onttrokken. Bovendien zal de aanwezigheid van bevroren levensmiddelen er toe bijdragen dat het een erg effectieve "warmteput" is, want veel levensmiddelen bevatten relatief veel water, dat een erg hoge soortelijke warmte heeft. De temperatuuur van de naastliggende bevroren spullen in de vriezer zal overigens verder stijgen dan wanneer je er een zelfde hoeveelheid koud water inzet - de totale energie blijft tenslotte gelijk ( los van de door het element afgevoerde warmte dan ).

Het snel bevriezen van een kom warm water in de vriezer is (ws) een kwestie van versneld warmtetransport, net zoals het effect van het snel bevriezen van warm water in de buitenlucht, op ijsbanen, etc.
Hoe warmer het water, hoe effectiever het z'n energie kan afstaan aan de omgeving, vooral als dat bevroren water is. Zou je twee goed afgesloten flessen buiten zetten met 5 graden vorst, één met koud kraanwater en één met heet kraanwater, allebei op een matje dan zal de koude fles toch echt het eerst doorgevroren zijn.

In een afgesloten ruimte waar dat soort enorme temperatuurverschillen niet spelen, en waar nog geen grote hoeveelheid bevroren water aanwezig is gaat dit effect niet op. We hebben dan vooral te maken met de wet van behoud van energie.
Van alle mogelijke verklaringen van dit interessante verschijnsel is géén die deze fundamentele wet tegenspreekt, zodat het veilig is te veronderstellen dat onder de omstandigheden van een gevulde wasmachine dit effect niet op zal treden.

vr. gr.

Job
 

Tiho

  • #19
Mooi verhaal maar blijf toch bij de deur, dan kun je met vorst een beetje bijverwarmen als dat al nodig is. Je hebt dan natuurlijk ook voordeel van de stralingswarmte van je huis.
 

Jvsteenb

  • #20
Tiho schreef:
Dank je :wink:
Overigens zou ik nog steeds m'n wasmachine gewoon binnen houden, want door de grotere temperatuurswisselingen zal er veel vaker condens op en ook vooral in de machine voorkomen, en daar wordt zo'n machine niet beter van. Denk ook aan de grotere kans op het optreden van aardlekken, met een afschakelende ALS danwel een levensgevaarlijke situatie als gevolg.

Vr. gr.

Job
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu