Wasmachine en AFwasmachine op elkaar?

Carcelia

  • #1
Hi All,

Misschien wil ik weer het onmogelijke maar, mn droger is op en mn wasmachine droogt OOK. Wist ik wel, maar niet dat dat gelijk achter elkaar door kon, is van mn man toen hij nog op zichzelf woonde. Nu gaat dat best goed, dus wil ik mn kapotte droger lozen.
Zou graag de AFwasmachine op de wasmachine zetten, als ik hem goed stabiel krijg, want dat gebuk voel ik telkens in mn rug.
Afvoer voor de droger was er toch al en de waterkraan al voor de wasmachine. Iedere keer slang wisselen is geen optie. Bestaan er twee weg wasmachine kranen? of kun je ze eventueel naast elkaar op een leiding zetten? Want dan zou de afwasmachinekraan verhuisd kunnen worden of zo. Zit denk ik TE ver uit elkaar om de huidige aansluiting te gebruiken.
Wie weet raad? Bedankt alvast :-)

Groetjes,
Carla
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Er bestaan Y vormige splitsers die je op de kraan kan schroeven en er bestaan dubbele kranen.
 

Carcelia

  • #3
Hallo Frank,

Bedankt voor je snelle antwoord. Zo splitter zou dus ideaal zijn. Moet eerst kijken of ik die wasserd stabiel krijg, anders rollen mn koppies uit de machine bij het centriguren haha.

Groetjes,
Carla
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik zou ook even proberen me voor te stellen hoe het is om alle vaat omhoog te tillen en in de bovenste korf te zetten.
Een per ongeluk half vol gelaten glas water loopt zo je mouw in :wink: .
Als je niet al te groot bent is dat niet handig.
Een droger vullen en leeg halen is wat anders.
 

Carcelia

  • #5
True, maar ben 1.73m en heb er toch een krukkie naast staan, waar ik iedere avond op zit, om de kattenbak te scheppen. Helaas de enige optie hier in huis. Dus kan daar ook nog op gaan staan :-)
Hij staat ook niet iedere dag aan hoor, meestal om de dag. Voordeel is dat ik mn fornuis weer terug kan plaatsen op de plaats van de afwasserd. Heb nu een kookplaat, maar dat gas gaat zoooo hard, niet normaal. Kan het niet eens full up zetten, want dan komt het boven de pannen uit. Dan kan ik tenminste weer schotels maken en bakken en zo. Die volle mouw leer ik wel mee leven. En ben toch meestal wel zo slim, om de boel ff leeg te gooien hehehe :wink:

groetjes,
Carla
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik heb toch nog wat twijfels of dat allemaal wel kan.

Ik heb geen ervaring met losstaande afwasmachines (alleen inbouw).
Is er geen risico dat als je beide volle lades naar voren trekt dat dan de hele machine van de wasmachine afvalt?

Wacht nog even op andere reacties over de mogelijkheid om de afwasmachine te stapelen. Ik heb het nog nooit gezien.
 

Carcelia

  • #7
Oke, heb ook bijna nooit allebei naar voren hangen hoor. Moet toch of in de ene of in de andere zijn. De zware dingen liggen toch achterin, onderin. Kan pas morgen die y-splitter halen en moet mn man nog overhalen dat dat oke is haha
Ik heb nog nooit iets gemerkt dat ik voorover kukelde, ans ie op de grond staat. Zal het gelijk eens proberen. Voel er zelf ook niks voor om een stapel borden in mn schoot te krijgen.

Ik wacht nog ff af en thanks :-)

Groetjes,
Carla
 

Fiesiekus

  • #8
Frank schreef:
Is er geen risico dat als je beide volle lades naar voren trekt dat dan de hele machine van de wasmachine afvalt?
Dit zou heel goed kunnen; mijn inbouw (door profi geplaatst :? ) kantelt ook een beetje als beide laden uitgeschoven staan. Alleen omdat ie klem onder het aanrecht staat, kukelt ie niet verder.

Denk ook dat de vaatwasser en de inhoud last krijgen van het trillen bij centrifugeren. Is toch allemaal veel fragieler dan een droger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu