Wasmachine Bosch WFM 3710 /08 start niet

IvD

  • #1
Sinds enkele weken start mijn wasmachine niet meteen meer met het wasprogramma als ik de programmaknop instel en wasmachine inschakel. Het rode lampje gaat wel aan (als teken dat de machine aanstaat), maar de deur kan nog opengemaakt worden.

Het begon ermee dat het programma na een paar minuten later alsnog inschakelde (als het programma eenmaal gestart was, deed de machine het verder prima). De tijd tot het starten duurde echter steeds langer en momenteel start de wasmachine het programma helemaal niet meer.

Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn en hoe het op te lossen is?

Alvast bedankt voor de moeite,
Inge
 

W.A. Vijn

  • #2
Als ik je was, zou ik eerst eens het deurslot vervangen.
 

IvD

  • #3
Bedankt voor uw antwoord. Hoe kan ik het deurslot/relais het beste bereiken? Via de onderkant van de wasautomaat? En hoe kan ik zien of het slot inderdaad kapot is en vervangen dient te worden?

Zijn er ook nog andere mogelijkheden waar het aan kan liggen?

bvd,
Inge
 

W.A. Vijn

  • #4
Het beste kunt u even het deurrubber aan de voorkant losmaken (de metalen ring). Dan kan dit even opzij gedrukt worden en met een paar schroeven het slot los maken en vervangen.

Wat betreft of er nog meer aan kan mankeren. dat kan natuurlijk altijd wel, maar toch gezien uw klacht blijf ik denken aan uw deurslot.
 

IvD

  • #5
Ik heb afgelopen weekend het deurslot uit de machine gehaald.

Daarna heb ik de behuizing van het slot open gemaakt en het relais van binnen schoongemaakt (er zat wat prut tussen de contacten). Daarna alles weer in elkaar gezet en de wasmachine doet het nu weer prima.

Het nieuwe slot dat ik inmiddels had gekocht kan dus ook weer terug, wat de totale kosten van deze reparatie op 0 euro brengt!

W.A. Vijn hartelijk bedankt voor de tips!

Inge
 

Co de Witgoedman

  • #6
Vergeet niet dat indien u niet uw deurslot vervangt u een hele grote kans maakt dat het probleem weer terug komt. Zoals u had gemerkt was het deurslot versmolten..

Probleem komt gegarandeerd weer terug. Maar goed, voorlopig werkt het.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu