Wasmachine Bosch WFK 2801 start niet, wel een brom..

saila

  • #1
Het gaat om een Bosch wasmachine WFK 2801.
Wanneer ik een wasprogramma kies, hoor ik een permanent gebrom maar er gebeurt verder niets.
Ik kan wel centrifugeren, dus de motor draait en het afpompen gaat ook.
Wie heeft een idee? Bedankt vast!
 

Arno23

  • #2
Het gebrom kan duiden op een defecte waterklep of (als dit een wasmachine is met aquastop) een defecte waterstop. Kunt u aan een waterslang zonder aquastop komen? dan kan u testen of het inderdaad de waterslang is.
 

saila

  • #3
Dank voor de reactie! Kan ik van bovenaf bij de waterklep komen? Ik ga er naar kijken. Kan even duren, net geopereerd en kan niet tillen..
 

Arno23

  • #4
Hallo, bekijk eerst even of uw waterslang een waterslot bevat. Het kan wezen dat deze op den duur gaat weigeren. Om bij de waterklep (zeepbak) te komen moet de bovenplaat gedemonteerd worden. Vandaar mijn opmerking over het eerst checken van de waterslang, komt er overigens wel water uit de kraan waar de wasmachine op aan gesloten zit?
 

saila

  • #5
Dank je voor je opmerkingen, ze zijn me duidelijk. Ik hou je op de hoogte van de resultaten maar dat moet helaas even wachten, zie mijn vorige reactie.
 

Arno23

  • #6
Heel veel sterkte met het herstellen van je operatie
 

saila

  • #7
Hallo Arno,
dank voort je reactie. Je bent een genie en ik een sukkel! In de aanvoerslang zit zo'n waterslot en je begrijpt het al: daar zat het probleem. Dat ding heeft 15 jaar gefunctioneerd, nooit naar gekeken maar nu dus geen doorstroming. Na een reset werkt alles weer...
Nogmaals dank!
 

Arno23

  • #8
Fijn om te horen dat het werkt, en dat ik mijn steentje daaraan bij heb kunnen dragen. Veel kennis heb ik niet van wasmachine's maar als je veel op dit soort fora's kijkt dan ga je wel signalen oppakken van bepaalde dingen. Hopelijk draait de wasmachine nu weer zorgeloos 15 jaar ( ik ben bang van niet want met zo'n lange levensduur zullen de koolborstels ook op gaan raken)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu