Wasbak vervangen.

Elin48

  • #1
Ik heb een vraag je,

Ik wil de badkamermeubel opnieuw maken, Nou gaat mij dat wel lukken alleen snap ik niet zo hoe ik de wasbak moet vervangen qua watertoevoer, want de badkamer moet wel een dag zonder wasbak dus hoe sluit ik de watertoevoer af zonder dat ik de hoofdleiding sluit.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik het beste te werk kan gaan.
 

Fiesiekus

  • #2
Óf afdoppen (solderen) óf met een knelkoppeling met dop werken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
zonder dat ik de hoofdleiding sluit.
Dat wordt lastig :wink:
Gebruik kneldoppen, de wartel kan op de leiding blijven zitten wanneer u de nieuwe kraan gaat aansluiten, de knie past er dan zo op.
Solderen heeft zo z'n nadelen.
 

Jacovrie

  • #4
Nu de nieuwe kraan nog gemonteerd moeten worden, zou mijn advies zijn de leidingen te laten eindigen in een 3/8'bi knelmuurplaat. Daarop zou ik 'wastafelstopkranen' zetten waar de flexibele aansluitslangen van de kraan op aangesloten kunnen worden. Mocht er iets met de kraan zijn, dan kunnen de kraantjes dichtgedraaid worden zonder dat andere delen van de waterleiding afgesloten hoeven te worden. Met de plaatsing van het badmeubel moet dus rekening worden gehouden (bij eventuele achterwand??) met het feit dat de stopkraantjes uiteraard bereikbaar moeten zijn.

Voor het monteren van de muurplaten is het wel nodig het water er even af te halen. De stopkraantjes kunnen er dan meteen ingedraaid worden (met tape) en dichtgedraaid. Het water kan er dan weer op en de wastafelkraan kan later gemonteerd worden, zonder dat het water hoeft te worden afgesloten. Na montage van de kraan is het een kwestie van de stopkraantjes opendraaien.
 

Kanterz

  • #5
Ter aanvulling op Jacovrie, stopkraantjes zijn op een wasbak altijd wel fijn!
Zo kun je eventueel nog een beetje "regelen" mocht het water te hard tegen de bak aan spetteren, draai je de stopkraantjes een beetje dicht tot je de voor jou gevoel perfecte straal gevonden hebt.
Kortom, goed bezig Jacovrie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu