Wasbak vervangen

Wolk

  • #1
Hallo allemaal ,

Ik wil mijn wasbak en werkblad van mijn wastafeltje vervangen , ik zit alleen met het volgende :
Het is waarschijnlijk een utopie dat mijn nieuwe wasbak exact in hoogte aansluit op mijn huidige sifon. Zoals jullie op de foto's kunnen zien zit het allemaal zeer strak op elkaar gemonteerd en kan ik nergens iets doorzagen en verlengen ( indien nodig). Nu heb ik ergens gelezen dat je door met een fohn de gelijmde onderdelen te verwarmen je de scifon weer los kan krijgen , maar gaat dit ook als dit al 20 jaar zo zit ?
Waarschijnlijk zal ik achter het badmeubeltje wel ruimte hebben om het een en ander te vernieuwen maar dan moet ik gaan slopen.

wie heeft een oplossing ?


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In het liggende stukje is nog ruimte om een nieuwe verbinding te maken, zaag de bocht aan de sifon er af en zet hier een nieuwe sifon op.
Gebruik hiervoor een sifon die met klemringen werkt, die is alle kanten uit te draaien en ook in hoogte verstelbaar, witte uitvoering.
 

Gerrit

  • #3
In het algemeen: Als je een (oude) fitting los wilt hebben; met een kleine haakse slijper of een basterdvijl het pvc weghalen en de mof laten splijten. Met thinner schoonmaken en je kunt hen weer gebruiken.
 

Wolk

  • #4
Ah bedankt daar kan ik wat mee , zag vanavond in de bouwmarkt dat er een flexibele sifon in de handel is , is eigenlijk meer een flexibele afvoerslang die je in een lus moet buigen , het zou mijn probleem oplossen.

Weet iemand of zoiets ook goed werkt ?
 

Fiesiekus

  • #5
Zou toch voor de stevige, gladde, vaste uitvoering gaan. Die flexibele geven extra kans op verstopping als ie ergens geknakt zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu