Wartel uit cv draaien

Klusgek

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben hier nieuw en hoop hier antwoord te vinden op mijn uitdaging.

Ik heb onlangs een tweedehands radiator met onderaansluiting in het midden gekocht. Ik probeer een andere wartel met schroefdraad te monteren, maar dan moet de oude wartel eerst can het apparaat gehaald worden. De bestaande wartel is gladde, ronde aansluiting, zonder dat er 6 kanten op zitten, dus kan ik er geen baco op zetten om hem eruit te draaien.

Er hangt een losse wartel aan, zie foto, maar daar kan ik niets mee, die draait er gewoon los op. Ik wil met een cv buis van 15 mm werken, maar de wartel met het ringetje, past er niet ip, dus moet de oude bestaande wartel eruit en edn nieuwe wartel met de 6 kantige bout er opnieuw in.

Misschien geeft de foto meer duidelijkheid. Het betreft de rechter aansluiting.

Weet iemand mij te vertellen, hoe ik deze aansluiting eruit krijg?
815F0EE0-FF9A-4AF4-8F85-07A60FE3FB57.jpeg

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Daar heb je een radiator/ventiel sleutel voor nodig.

origin.png
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Zou het niet handiger zijn de wartels lekker te laten zitten, onderblokje eronder (kan ie ook dicht) en dan met 2 knelsetjes naar 15mm cv

Als je de radiator rechtstreeks op 15mm zou aansluiten, krijgt ie veel te veel water en gaan andere radiatoren problemen geven.

En geen tape aan die wartels, ze zijn conisch dus niet nodig (net als bij een knelkoppeling)
 

Klusgek

  • #4
Bedankt voor jullie reacties, wat bedoel je met een blokje eronder, zo’n H - blok van €85?
Wil natuurlijk geen problemen met andere radiatoren in huis. Snap alleen nog niet hoe het problemen kan geven, maar ik ben dan ook een leek hiermee.

Kan zo’n blok dan rechtstreeks aangesloten worden en zijn de onderaansluitingen dan ook meteen weer gereed om met 15 mm 90 graden bocht verder te gaan?, natuurlijk met een stukje pijp er tussen?
 

HansAnalog

  • #5
Het is niet goed te zien op de foto: wat zit er binnenin die wartel? Als dat een zeskant is, kun je bij de warmteservice wel een goeie imbussleutel kopen (die hebben dat soort rare maten). Kost e8 of zo.
 

Klusgek

  • #6
Probleem opgelost, het was geen inbus. Ik heb een radiatorsleuter bij Praxis gekocht en deze heeft het probleem binnen 10 seconden verholpen.
Kosten €10

Bedankt nog voor je reactie.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu