Warmwater pendel Nefit Economy

Freebee68

  • #1
Hoi, we hebben een Nefit Economy HR24, doordat het er zo weinig warm water doorliep is de doorflow opnieuw afgesteld op 6L / pm. Daarna is het hele warmwater systeem ontkalkt tot en met de kranen, de Tappot ontlucht en toen er ontstond toen het probleem dat het warm water ging pendelen, de temperatuur liep op tot 65 en zelfs 70 graden waarna de brander uitschakelde waarna hij weer opstarte bij 50 graden. door het uitschakelen werd het water, dat eerst heet was, weer lauw, dat duurde enkele minuten toen werd het weer heet en daarna weer lauw vanwege het uitschakelen van de brander. De temperatuur sensor op het warmwater is vervangen en ook de bewaartemperatuur sensor in de tappot niets mocht helpen.
wie kan ons helpen om dit probleem op te lossen.

gr Freebee68
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Hoeveel water komt er nu dan uit na het reinigen?

Mengventiel defect?
 

Freebee68

  • #3
Hoi, nu komt er 6L per minuut uit, daar is de ketel ook nu op afgesteld maar als ik aan de doorstroom ventiel draai kan er meer uitkomen.Het doorstroom ventiel zat in eerste instantie vast, maar met een steeksleuteltje was het weer bedienbaar.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Dan lijkt het er toch op dat je tappot verstopt zit waardoor het toestel zijn warmte niet kwijt kan
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Vermoedelijk is de instelling van de modulatie van de brander niet goed.
Het toestel kan dan niet voldoende terugregelen en gaat dan uit om vervolgens weer op starten en door te blijvenpendelen.

Als het toestel goed is in/afgesteld kan dit verschijnsel eigenlijk niet voorkomen omdat het vermogen nooit groter is dan de minimale tapvraag.

Vr Gr en succes ermee
 

Freebee68

  • #6
NU blijkt dat de ketel hetzelfde doet op CV zijdige verwarming.
Het duurt ongeveer 1.5 uur voordat hij van 18 naar 20 graden gaat terwijl regelmatig het ketelwater temperatuur haalt van 80 graden waarna hij stopt met branden.
Ik vermoed niet dat het de pomp is omdat de temperatuur redelijk snel terugloopt als de ketel gestopt is.
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #7
Toestel tijdens bedrijf uit (laten) lezen met Nefit Servicetool.
Enige manier om meteen juist te "gokken"...

suc6
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Haal de binnenkap er eens af.
Het lijkt er op dat hij rook gassen recirculeert
 

Rvergon

  • #9
Hoi,

Wij hebben dit bij onze eigen ketel gehad. De driewegklep bleek te lekken. De ketel stookt warm water, pendelt naar CV maar omdat de klep lekt, valt de warmwater druk weg en begint de ketel weer water te verwarmen omdat de techniek denkt dat dat de bedoeling is. Resultaat, duurt heel lang voordat de kamer warm is, veel stookkosten en indien je het niet doorhebt een pittige jaarrekening. Je kan het zien door te kijken of de ketel steeds schakelt tussen warmwater (twee streepjes op de keteldisplay) en CV (een streepje op de display) Wees gewaarschuwd, de storing werd niet geconstateerd door de ketel zelf. Heb op de serviceknop gedrukt maar onze ketel dacht dat ie lekker bezig was. De klep zelf was snel vervangen maar ik vervang dit jaar nog de gehele ketel, we hebben veel storingen met deze ketel gehad. Ding is nu 6 jaar oud.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Storing zoals hierboven omschreven geeft andere klachten.
Als de klep namelijk niet helemaal omloopt blijft hij lekken naar cv kant. Hierdoor krijgt de ww kant te weinig vermogen en zal miet op temperatuur komen.

En niet anders om.
Hij zal daardoor niet gaan pendelen, maar constant op vol vermogen draaien.
Ook je cv wordt dan warm zonder dat er warmtegraad is.
Omdat de ketel denkt dat hij de ww. Kant niet op temp. Krijgt.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #11
@ Rvergon,

Denk u echt dat iemand nu nog bezig is met dit probleem op te lossen, de laatste replay was van 12 december 2011 :mrgreen:

2e Het is dan niet te hopen voor u, dat alle storingen met uw ketel niet te maken hebben met de installatie waarin de ketel zijn werk moet doen.
U loopt dan het risico dat de nieuwe ketel het zelfde gaat doen en ook alleen maar storingen vertoond.

De ketel die nu weg gaat gooien staat namelijk niet bekend om zijn slechte kwaliteit, maar verdiend wel deskundige aandacht en onderhoud.

Vr Gr
 

Rvergon

  • #12
Volgens mij is dit geen discussieforum maar een forum waarbij je elkaar tips geeft. En bovenstaande is bij ons daadwerkelijk gebeurd, heb ook geen enkele reden om hier over te liegen. De driewegklep lekte en het door mij beschreven verschijnsel trad op. Nieuwe driewegklep (geplaats door andere expert, iemand van Nefit zelf !, ingeschakeld door de woningstichting omdat een bepaalde andere expert het niet kon vinden). Mocht u twijfelen, ik ben gaarne bereid de reparatiebon en omschrijving op te sturen. En ook al mocht dit topic oud zijn, indien deze ketel nog bij diverse mensen in gebruik is, kan het misschien toch van waarde zijn. En zolang het topic niet gesloten is, is het actueel toch ? Helaas heb ik met deze ketel slechte ervaringen maar het kan natuurlijk een "maandag"ochtend product zijn. En zoals menigeen kon lezen, Nefit vind ik niet slecht want de Turbo II is ons oude huis draait nog steeds geweldig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu