Wegvallen warmwater Valliant ketel, wachttijd watergebrek , melding S54

BjornDH

  • #1
Beste mensen,
Sinds enkele weken geeft onze ketel problemen. Bij gebruik van warm water geeft de ketel eerst gewoon warmwater maar na ca. 2 minuten schakelt de ketel in de stand 'wachttijd watergebrek' met de servicecode S54.

Het vreemde is dat het probleem zich niet altijd voor doet, maar incidenteel. Wel ontstaat het probleem als het ontstaat altijd na ca 2 minuten en doet het zich voor bij warmwater vraag van zowel keuken áls badkamer als douchekraan. Ook valt mij op dat als ik iets heb gewijzigd aan de instelling van de ketel, bv temperatuur van het tapwater aangepast, dat het probleem zich dan een tijdje (2-3 dagen) niet voordoet.

Uiteraard heb ik een installateur laten komen maar die kan het probleem niet vinden. Hij heeft zowel het expantievat vervangen als alle pakkingen, maar dat lost het probleem dus jet op. Hij geeft nu aan dat het aan de kranen kan liggen (die zouden dan allemaal kapot zijn?) maar om die nou eerst allemaal te vervangen lijkt me niet logisch.

3275C5D5-BC5B-42AB-BDAC-46EA853A9CA3.jpeg
 

Ceeshobby

  • #2
Wat is de druk van het cv water?
 

BjornDH

  • #3
1,6 bar
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Druksensor die de weg zo nu en dan kwijt is.
Of er is een echt probleem met de CV waterdruk.
 

Ceeshobby

  • #5
Bij onze oude ketel (Vaillant hr solide 2002) zakte tijdens warmwater gebruik de druk. Van 1.8 naar 1.2. of toch de druksensor kapot/slecht. Je kunt de druk iets verhogen en kijken of het probleem weg is.
 

BjornDH

  • #6
Ik zal eens kijken of druk terugloopt bij warmwater gebruik. Daar heb ik nog niet naar gekeken. Dank voor je reactie!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu