Warmte isolerende verf

Status
Niet open voor verdere reacties.
Goedendag allemaal ik kwam laatst een site tegen die warmte isolerende verf bied.
Nu ben ik benieuwd of iemand hier al ervaring mee heeft voordat ik dit ga kopen.
Het heet insuladd en dit kan door verf heen gemend worden waardoor iedere kleur mogelijk is.
Er wordt beweerd dat het tot 20% rendement kan opleveren in isolatiewaarde dat is voor mij het overwegen waard.
Hier heb ik het gevonden: *******


Graag hoor ik uw mening en zeker als u hier al ervaring mee heeft.
Alvast bedankt

Henk
 
Deze site is niet bedoelt voor productbeoordelingen, echter wil ik u wel meedelen dat verf in een laagdikte aangebracht wordt die mi niet isolatiewaardig te noemen is.
 
Woont u in een space-shuttle?

Overigens zijn er wel isolerende verven: bijvoorbeeld aluminiumverf. U moet echter de werking als energiebespaarder met een korreltje zeezout nemen.
 
Er zijn inderdaad grondstoffen die een geluid/warmte isolering kunnen geven. Dit komt door het opgesloten lucht ( zolang ze niet lek zijn, dit zegt iets over de prijs) in deze maar echter is het zo dat je een behoorlijke hoeveelheid nodig hebt . Dit zal een conventionele muurverf zo kort (dik)maken dat het niet meer te verwerken is met een rol, gevolg is veel verdunnen en dat gaat ten koste van de dekking. En inderdaad, zoals thio zegt, het moet in dikke lagen aangebracht worden, wilt het een beetje resultaat geven. Een wand voorzien van zo een systeem, zal niet koud aanvoelen maar of het echt kostenbesparend werkt ??? voorlopig gebruiken wij deze soort grondstoffen in kant en klare plamuur pastas.
Gr
Mechas
 
Ja wat moet je nou voor een website maken he voor deze innovatie. Hoe krijg ik het goede gevoel bij de lezer. Veel te mooi te gelikt of simpel amateuristisch. :P
 
Tot 20 procent isolatiewaardeverbetering, duswaarschijnlijk als je iets schildert waarvan de isolatiewaarde al heel slecht is. En wanneer je een isolatiewaarde van bijna nul kunt verbeteren met 20 procent heb je nog steeds een isolatiewaarde van vrijwel nul.
 
Wgb,
Helaas worden vaak technische eigenschappen van systemen teveel commercieel opgeblazen, ook de grote jongens doen dat, dus waarom amateuristisch, zolang iets van de eigenschappen aantoonbaar is, mag dat. Ik durf te wedden dat als een grote bekende producent dat zou hebben in hun doe het zelf lijn, meerdere mensen daarin zouden geloven en beweren.
Een verf met zo een grondstof zal 100 % warm aanvoelen als u het aanraakt, dit puur vanwege de opgesloten lucht in de bolletjes, waardoor de warmte van je hand tegengehouden wordt maar zo een isolatiewaarde aan vast plakken komt er bij mij als techneut ook niet echt in.
 
Tja, dat doen alle 2K-epoxy's ook, maar het blijft bij warm aanvoelen. Nadat de reactie heeft plaatsgevonden wordt het weer de normale omgevingtemperatuur zonder isolerende eigenschappen...
 
Hahaha, ja Kees dat klopt maar dat is warmte geproduceerd door een reactie en niet door isolering, is toch echter wat anders. Wat ik aangeef is echter fysisch en niet chemisch. Als u hand even laat rusten op pipschuim, gebeurd precies hetzelfde maar nogmaals, ik geloof ook niet dat een muurverf met dergelijk systeem enige al te noemen vorm van isolering geeft.
 
Een tijd geleden heb ik gelezen of verf/stucwerk met wasbolletjes, gebaseerd op op het principe van smelten/stollen bij rond de 20-22 graden. Als het omgeving warmer dan 22 graden wordt smelten de bolletjes , door de overgang vast/vloeibaar nemen ze warmte op en koelen ze de muur. bij temperatuur lager dan 20 graden stollen de wasbolletjes en geven ze warmte in de muur af. Op deze manier wordt mbv de verf een muur met een grotere warmtecapaciteit nagebootst (dikkere muur)
 
Stollen en vloeibaar worden van een grondstof in een droge verflaag lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. En zeker bij 20°C. Als dergelijk grondstof in een verfsysteem gebruikt wordt zou de overschilderbaarheid ten nadele beïnvloed worden, om dan niet nog eens de stofaanhechting die zeer slecht zou worden.
Uitzetten/krimpen door sterke temp verschillen lijkt mijn waarschijnlijker maar nog steeds niet erg geloofwaardig (denk aan evt barstvorming) als isoleer dmv een verflaag. Er zijn wel ontwikkelingen gaande omstreken grondstoffen die IR (infrarood) uit zonnelicht kunnen opnemen en langzaam weer ´loslaten` die vertaald wordt als ´warmte`.

Gr
Mechas
 
Dit staat in een topic hier op het forum. De wasbolletjes bevinden zich dan in de 20 mm dikke pleisterlaag in de woning niet erbuiten. Dat is dus geen buitenmuur isoleren. Het zit binnen.
 
Er is een fabrikant die isolerende verf maakt, maar niet om daarmee je energierekening flink omlaag te brengen (is onmogelijk). Het is eigenlijk reflecterende verf en bedoeld om schimmelvorming door condens in vochtige woonruimtes te voorkomen. Het werkt door thermische reflectie dmv bolletjes (ik meen keramisch en het is daardoor duur). In Amsterdam of Rotterdam heeft een met naam genoemde grote woningbouwvereniging er een flatgebouw mee behandeld waar een onoplosbaar schimmelprobleem was in badkamers en keukens. Dat was na de schilderbeurt met die verf over. Bijkomend gevoels-effect was dat de omgevingstemperatuur in die ruimtes warmer aanvoelde. Ik zoek het voor mijn badkamer, maar heb de site per ongeluk uit mijn Favorieten gewist. Er is dus een site van de fabrikant met de referentie van de woningbouwvereniging. Ik blijf zoeken.
 
Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt te werken met deeltjes in de orde-grootte van nanometers. 1 Nanometer is een miljardste van een meter.
Nano komt van het Griekse woord nanos wat dwerg betekend. De coatings van * hebben alle het doel thermisch te isoleren. Deze isolatie is altijd aanwezig mits de coating niet beschadigt raakt of verwijderd wordt. Normale isolatie producten verliezen hun isolerend vermogen naarmate zij ouder worden. Wanneer bijvoorbeeld glas- of steenwol nat wordt begint het te rotten on ongedierte kan zich een weg banen door het isolatie materiaal.
Bij de * coatings is dit niet het geval. Afhankelijk van het product wordt er een garantie gegeven van minimaal 5 jaar tot maximaal 10 jaar. Na die 10 jaar zit de coating nog steeds maar vervalt de garantie.
De basis van de coating is op basis van Hydro-NM-Oxide. Dit komt oorspronkelijk uit de ruimtevaart waar het bv. in ruimtepakken wordt gebruikt. Hier wordt er met de Hydro-NM-Oxide voor een temperatuurverschil gezorgd van (-273,15+ 26) 247,15 graden tussen de buitenkant van het ruimte pak en de binnenkant waar de astronaut zich bevind.

De Hydro-NM-Oxide vormt minuscule kleine holle buisjes mat een binnendiameter die slechts enkele atomen groot is. De in deze kleien buisjes gevangen zittende lucht kan daardoor nog amper bewegen en dit is het mechaniek achter de ontzettend hoge isolatie-waarde. Immers warmte is uiteindelijk niets anders als dat atomen en moleculen, door hun eigen beweeglijkheid, energie doorgeven aan andere, er naast liggende moleculen. Als moleculen zo goed opgesloten liggen dat zij bijna niet meer kunnen bewegen, dan kunnen zij ook geen energie en dus ook geen warmte doorgeven. Bij het absolute nulpunt van 273,6°C onder nul bewegen atomen en moleculen absoluut niet meer, ze staan volkomen stil. Dus als je moleculen en atomen zo goed kunt opsluiten als in * dan kunnen ze nauwelijks nog bewegen en dus geen temperatuur doorgeven. Zo vormt dit materiaal een perfecte isolator.


De isolatiewaarde van een product wordt normaal berekend met de R-waarde maar bij * coatings mag dit absoluut niet. De R-waarde is in de isolatietechniek een belangrijke waarde waarmee aan de warmteweerstand van een specifieke isolatielaag een getal gegeven wordt om dit te kunnen vergelijken met andere isolerende producten. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het isolatiemateriaal is in het blokkeren van warmtetransport. Het dikker maken van een isolatielaag verhoogt de totale R-waarde, al is de mate van deze toename wel afhankelijk van het type materiaal. De R-waarde formule is voor het eerst opgesteld in 1963 meer dan 50 jaar geleden de formule is in de 50 jaar altijd het zelfde gebleven en is dus een niet toepasbaar op sommige moderne isolatie materialen.
Formule: R-waarde R = L/λ, waarbij L=dikte van het materiaal en
λ = thermische geleidbaarheid. De eenheid van R is m2K/W. de R waarde gaat er van uit dat men een minimale laagdikte van 1 cm. Heeft wat dus inhoud dat wanneer men een kleinere laagdikte heeft dan 1 cm dat krijgt men een inaccuraat resultaat en dit is ook de reden waarom * niet met de R-waarde berekend mag worden. De producten van * hebben bijna geen laagdikte en daardoor klopt deze formule niet meer bij * en andere isolators die een zeer dunne laagdikte hebben.



De warmtestroom door het wanddeel gemeten in watt werd verlaagd met 34,8 % door het gebruik
van * Coating.
De thermische transmissie (ook wel U-waarde) van de wand werd verminderd met 22,47 % door toepassing van * Coating.
De thermische weerstand (1/U) van het wanddeel in de test werd 28,8 % verhoogd door het gebruik
van * Coating.

sorry heren maar ik kan geen afbeeldingen plaatsen van de test resulaten dus ik heb de conclusie maar er bij geplakt

We maken hier geen reclame, rest laten staan omdat het informatief is - mod
 
Ow en als het voor iets buiten is tegen warmte raad ik een reflecterende coating aan als men iets zwaar isoleerd koeld het ook niet af wanneer het avond is
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan