Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt te werken met deeltjes in de orde-grootte van nanometers. 1 Nanometer is een miljardste van een meter.
Nano komt van het Griekse woord nanos wat dwerg betekend. De coatings van * hebben alle het doel thermisch te isoleren. Deze isolatie is altijd aanwezig mits de coating niet beschadigt raakt of verwijderd wordt. Normale isolatie producten verliezen hun isolerend vermogen naarmate zij ouder worden. Wanneer bijvoorbeeld glas- of steenwol nat wordt begint het te rotten on ongedierte kan zich een weg banen door het isolatie materiaal.
Bij de * coatings is dit niet het geval. Afhankelijk van het product wordt er een garantie gegeven van minimaal 5 jaar tot maximaal 10 jaar. Na die 10 jaar zit de coating nog steeds maar vervalt de garantie.
De basis van de coating is op basis van Hydro-NM-Oxide. Dit komt oorspronkelijk uit de ruimtevaart waar het bv. in ruimtepakken wordt gebruikt. Hier wordt er met de Hydro-NM-Oxide voor een temperatuurverschil gezorgd van (-273,15+ 26) 247,15 graden tussen de buitenkant van het ruimte pak en de binnenkant waar de astronaut zich bevind.
De Hydro-NM-Oxide vormt minuscule kleine holle buisjes mat een binnendiameter die slechts enkele atomen groot is. De in deze kleien buisjes gevangen zittende lucht kan daardoor nog amper bewegen en dit is het mechaniek achter de ontzettend hoge isolatie-waarde. Immers warmte is uiteindelijk niets anders als dat atomen en moleculen, door hun eigen beweeglijkheid, energie doorgeven aan andere, er naast liggende moleculen. Als moleculen zo goed opgesloten liggen dat zij bijna niet meer kunnen bewegen, dan kunnen zij ook geen energie en dus ook geen warmte doorgeven. Bij het absolute nulpunt van 273,6°C onder nul bewegen atomen en moleculen absoluut niet meer, ze staan volkomen stil. Dus als je moleculen en atomen zo goed kunt opsluiten als in * dan kunnen ze nauwelijks nog bewegen en dus geen temperatuur doorgeven. Zo vormt dit materiaal een perfecte isolator.
De isolatiewaarde van een product wordt normaal berekend met de R-waarde maar bij * coatings mag dit absoluut niet. De R-waarde is in de isolatietechniek een belangrijke waarde waarmee aan de warmteweerstand van een specifieke isolatielaag een getal gegeven wordt om dit te kunnen vergelijken met andere isolerende producten. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het isolatiemateriaal is in het blokkeren van warmtetransport. Het dikker maken van een isolatielaag verhoogt de totale R-waarde, al is de mate van deze toename wel afhankelijk van het type materiaal. De R-waarde formule is voor het eerst opgesteld in 1963 meer dan 50 jaar geleden de formule is in de 50 jaar altijd het zelfde gebleven en is dus een niet toepasbaar op sommige moderne isolatie materialen.
Formule: R-waarde R = L/λ, waarbij L=dikte van het materiaal en
λ = thermische geleidbaarheid. De eenheid van R is m2K/W. de R waarde gaat er van uit dat men een minimale laagdikte van 1 cm. Heeft wat dus inhoud dat wanneer men een kleinere laagdikte heeft dan 1 cm dat krijgt men een inaccuraat resultaat en dit is ook de reden waarom * niet met de R-waarde berekend mag worden. De producten van * hebben bijna geen laagdikte en daardoor klopt deze formule niet meer bij * en andere isolators die een zeer dunne laagdikte hebben.
De warmtestroom door het wanddeel gemeten in watt werd verlaagd met 34,8 % door het gebruik
van * Coating.
De thermische transmissie (ook wel U-waarde) van de wand werd verminderd met 22,47 % door toepassing van * Coating.
De thermische weerstand (1/U) van het wanddeel in de test werd 28,8 % verhoogd door het gebruik
van * Coating.
sorry heren maar ik kan geen afbeeldingen plaatsen van de test resulaten dus ik heb de conclusie maar er bij geplakt
We maken hier geen reclame, rest laten staan omdat het informatief is - mod