Warm water leiding aan de rechterkant

Michel Klusser

  • #1
Vanaf de bouw zit bij ons de warm water leiding aan de rechterkant, verkeerd dus. Bij Maxaro hebben we een thermostatische badkraan gekocht. Wie weet wat dat merk is, er staat Maxaro op, maar feitelijk het van een andere fabrikant. Ik weet dat Grohe of ook bij Hans Grohe een andere cartouche element te koop is voor de omgekeerde werking. Wie weet de naam van de fabrikant bij Maxaro?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Al gevraagd bij Maxaro?
Nieuwbouwwoning?
 

Michel Klusser

  • #3
Ja, Maxaro heeft geen omgekeerd cartouche.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Grohe heeft hier een paar speciale kraan types voor.
Het is niet met alleen een cartouche element op te lossen.
Niet alle kranen zijn om te bouwen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
ken je onder het bad komen waar de leidingen lopen zodat je leiding kunt kruisen naar juiste kant.
 

Michel Klusser

  • #6
Dank voor alle antwoorden en reacties, helaas zitten die leidingen in de muur en weer tegels afbreken en muur slopen zie ik niet zitten. Heb maar een andere Grohe thermostatische badkraan gekocht die wel wam water rechts verwacht, helaas vervalt wel de cool touch functie, maar het zij zo, je kan niet alles hebben. Steeds weer koud water en daarna heet water en dan weer koud water draaien, etc. is opgelost.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Ach soms heb je mazzel dat leidingen ergens apart samen komen dan kan je er bij om het te kruisen, maar deze oplossing met een omkeer thermostaat kraan is ook mooi.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #8
Vanaf de bouw, dus met andere woorden heeft nooit goed gezeten. Hoe oud is je huis?
 

Michel Klusser

  • #9
Gebouwd in 1997, zelf heb ik het in 2000 gekocht, de vorige bewoners hadden alleen voorbereidingen voor een bad, dus warm en koud water en afvoer, echter ze hadden nooit het bad zelf. Na lekkage door oude kitranden hebben we het vorige maand nieuw laten betegelen met nieuwe inloopdouche en een bad en daarna was het Googleen waarom je of alleen koud water hebt met het bad of alleen heet water en warempel die warme leiding is rechts al goed voelbaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu