Warm water buizen voor nieuwe badkamer

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben bezig een neiuwe badkamer te maken en sta op het punt de water buizen te leggen.

Alle waterbuizen in mijn huis zijn verzinkte waterbuizen, ook voor warmwater. Nu heb ik een aftakking gemaakt voor de nieuwe badkamer , maar hoe ga ik nu verder. Ik heb gelezen dat verzinkte buizen maar geschikt zijn tot een bepaalde temperatuur.

Ik zie 2 mogelijkheden:
-doorgaan met de verzinkte buizen. (dit was eigenlijk de bedoeling totdat ik dit probleempje tegenkwam.
-ander materiaal gebruiken zoals Alupex??

Wat zullen de consequenties zijn als ik doorgaat met verzinkte buizen. Gaat het verschil maken als ik nu met de andere buizen (alupex??) verdergaat, of zal dit niets uitmaken omdat alle rest van het huis toch al met verzinkte buizen is uitgerust?

Bedankt,
Cor
 
@ Fiesiekus: IJzer.

Hier een foto:
foto-4.jpg
 
Speelt dit in het land van mijn grootmoeder :mrgreen: ? Denk dat je met die buizen ook verder kunt gaan. Maar met kunststofslang (geschikt voor die temperatuur) heeft geen invloed op de oude buizen, denk ik.
 
@ Fiesiekus: dat is rap antwoord :-)

Idd het is Oostenrijk , heb ik er speciaal niet bijgezet omdat ik in elk topic de discussie krijg dat het in Nl er anders aan toe gaat als in Oostenijk.

(dusuh vergeet ff dat het om oostenrijk gaat ;-) )

Cor
 
U hoeft niet met ijzer verder te gaan, ook kunststof buizen die geschikt zijn voor warm (heet) water kunt u gewoon aansluiten op de ijzeren leidingen.
 
@ Jan: je zegt: "je hoeft niet verder te gaan" . Maar mag ik wel verder gaan met ijzeren buizen , omdat ik al het materiaal al in huis heb?

Meteen een tweede vraag. In de badkamer komt vloerverwarming. De koudwaterbuizen komen langs de muur , het idee is om de warmwaterbuizen in de grond net boven de vloerverwarming te plaatsen om direct warm water te hebben.

Het is een vrij koud huis, en nu gebruiken we een andere badkamer, als we warm water vragen duurt dat een minuut of 2-3 voordat we geen "ijswater" meer hebben en het water een aangename temperatuur krijgt. Zo gaat een hoop kostbaar water verloren. Indien de warmwaterbuis naast/boven de vloerverwarming wordt gelegd hebben we hier denk ik minder last van.......... is er iets te zeggen voor dit idee?

Cor
 
Warmwaterbuizen liever niet nabij de buizen voor vloerverwarming plaatste i.v.m. legionella besmetting. Het water blijft te lang in het gevaarlijke temperatuurtraject..

Nog even over de gegalvaniseerde buis:
Ik heb 10 jaar op Curacao gewoond en daar is het allemaal gegalvaniseerde buis, nooit problemen gehad, terwijl de huizen er al 40 jaar stonden. In Nigeria dito.
In beide landen wordt het drinkwater niet van chloor voorzien.
Pigion
 
@ pigion : ok, ik dacht dat legionella alleen belangrijk was voor koud (drinkwater) ... jammer had gedacht deze warmte te kunnen gebruiken...

Ik ga dan gewoon verder met gegalvaniseerde buis.

thanks,
Cor
 
U hoeft geen andere buis te gebruiken maar dat zou ik zeker doen, het duurt veel te lang voordat de ijzeren pijp opgewarmd is en u een redelijke temperatuur warm water krijgt.
Met een dunnere buis van kunststof is het water veel sneller op de goede temperatuur bij de kraan, ook het gebruik van zo dun mogelijke buizen vermindert het waterverlies en u hebt sneller heet water.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan