Wapening in cementdekvloer

KlusRob

  • #1
In mijn garage ligt een beton-constructievloer van 12 cm dik (met wapeningsnet). Hierop wil ik een zandcementvloer leggen, ik heb een cm of 6 tot 7 tot aan de hoogte die ik uiteindelijk wil hebben (2 cm onder bovenkant drempels).
Op de zandcementvloer komt geen afdekking, ik pap deze ag met een cementpapje en ga hem eventueel later schilderen met betonverf.
Er komt geen auto in de schuur (past niet door de deur...), wel komen er enkele zwaardere gereedschapskarren op wielen en andere apparaten in te staan die vaak verreden/verschoven gaan worden. De schuur gaat gebruikt worden als werkplaats. De toplaag moet dus wel stevig zijn en tegen een stootje kunnen (o.a. vallende hamers e.d.)

- Moet ik nog wapening in de zandcementvloer aanbrengen? Zo ja, een wapeningsnet of vezels? En bij vezels, gaan die niet aan de bovenkant omhoog steken door de toplaag heen?
- Welke verhouding moet de mortel worden? Normaal is dat bij zandcement 1:4, maar omdat dit gelijk de toplaag wordt, kan ik dan beter een verhouding van 1:3 nemen? Of heeft dit weer andere neveneffecten?

Groet, Rob
 

Pirke

  • #2
Hoeft geen bewapening in.
De verhouding van 1:3 wordt vaak gebruikt. Wat belangrijker is, is dat je de vloer na het insmeren een paar dagen lang een aantal maal per dag natspuit/bevochtigt. Geen zwembad!
Dit voorkomt het te snel drogen.

Als je de dekvloer vervolgens afpapt valt eerder je hamer kapot als je vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu